KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja dominantni i sa pola snage

02.12.2017. - Ekipa Bošnjaka nije uspjela pružiti ozbiljan otpor košarkašima Kaknja koji su ozbiljnim pristupom sa energije dovoljnom za pobjedu večeras uknjižili nove bodove rezultatom 92:58

U početnoj petorki Kaknja zaigrali su Muflizović, Zahiragić, Negovanović, Božovići i Mirković. Na drugoj strani, početna petorka Bošnjaka bila je u sastavu: Brajković, Tunović, Damjanović, Dovadžija i Ahmetbašić. Adam Mirković je u skoku za loptu na početku utakmice iz dva pokušaja uspio doći do lopte, i prvi napad su imali domaći košarkaši. Kakanj je povo 6:0. U prvom periodu najveća prednost domaćih bila je plus 10 (19:9), a četvrtina je završila obostrano efikasno, za deset minuta postignuto je ukupno 57 poena( 33:24), sa devet razlike za Kakanj.

U drugom periodu kao i do kraja utakmice, prednost za domaće se samo povećavala. Kakanj je ponovo odigrao utakmicu u kojoj je dobio sve četiri perioda, a protivniku nije dozvolio da ubaci više od 60 poena.Najveća prednost za pobjednika ove utakmice bila je minut prije kraja, ukupno 36 poena (92:56).

Nisu košarkaši Kaknja uložili posebno veliki napor da dođu do ove pobjede, ali su imali ozbiljan i siguran pristup u odnosu na protivnika koji je pokazao potpunu nemoć da bilo šta ozbiljnije napravi u ovoj utakmici. Moglo bi se reći pobjeda domaćih košrkaša sa pola snage u odnosu na utakmicu kakvu su igrali protiv Slobiode i Širokog, a koje su dobili sa dosta požrtvovanja i enrgije koje večeras nisu u toj mjeri morali uložiti. Bitno je da su značajan dio na terenu provela dva najmlađa košarkaša Kaknja iz večerašnjeg rostera: Ernes Mešinović koji je postigao šest poena i Zlatan Tepić koji je odigrao hrabro i koji nije gubio želju niti mu je padao moral poslije nespješnih pokušaja za poentiranje. Odličnu dionicu je imao Danilo Negovanović u trećoj četvrtini kada je zaredom ubacio tri puta po tri poena. Vrlodobar debitantski meč za Kakanjce odigrao je Adam Mirković. Forma koja je cijelo vrijeme na visokom nivou, od kako igra u dresu Kaknja, pokazana je i od strane Milivoja Božovića.Standardno dobri i u skladu sa zahtjevima večerašnje utakmice bili su Adi Zahiragić, Darko Talić, kapiten Aldin Muflizović, Eldar Merdanović, Nermin Buza, Nebojša Pavlović, Ermin Dedić i svi su upisali poene, poneku odbranu i skok. Bila je ovo utakmica koja se može nazvati dobrom uvertirom pred gostovanje lidera Zrinjskog u narednom kolu na parketu kakanjske dvorane.

KK Kakanj – KK Bošnjak
(33:24, 19:14, 24:12, 16:8)

Utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva BiH, Liga 11. Sportska dvorana Kulturno sportskog centra Kakanj u Kaknju. Gledalaca 700. Prvi sudija: Milan Adamović (Banja Luka). Sudija 1: Nermin Nikšić (Sarajevo). Sudija 2: Hasan Bajgorić (Zenica). Delegat/komesar: Dragan Ćazić (Banja Luka).

KK Kakanj: Aldin Muflizović 5, Adi Zahiragić 4, Danilo Negovanović 17, Milivoje Božović 12, Adam Mirković 16, Ernes Mešinović 6, Eldar Merdanović 7, Nermin Buza 5, Nebojša Pavlović 4, Ermin Dedić 2, Darko Talić 14, Zlatan Tepić. Trener: Josip Pandža. Pomoćni treneri: Benjamin Šabić, Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Bošnjak: Jure Brajković 15, Nedim Tunović 4, Srđan Damjanović 8, Amir Dovadžija 17, Mirza Ahmetbašić 2, Ernad Mujić, Kerim Dragolj 8, Faris Rešidović, Dejan Petković, Bojan Lulić 4, Emil Suljić.Trener:Amir Rešidović.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u