KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja dočekuju zahuktalu Slobodu

29.01.2016. - Sloboda je u zadnja četiri kola izborila tri pobjede i ostala u trci za petu poziciju

pandzajosipJosip Pandža i pred ovu utakmicu ima problem sa zdravljem i povredama igrača - pola ekipe van stroja

Derbi 18.kola Lige 12 BiH, igra se u subotu 30.januara/siječnja u Kaknju. Izabranici trenera Josipa Pandže, dočekuju zahuktalu Sloboda, koja je u zadnja četiri kola izborila tri pobjede i ostala u trci za petu poziciju koja osigurava plasman u Ligu 6 za doigravanje za prvaka BiH.

Pred košarkašima Kaknja je,nema sumnje, težak zadatak jer se pred svojim navijačima moraju iskopiti za prošlonedjeljni poraz u Trebinju. Situacija nije povoljna jer trenerr Pandža ima stanovitih problema i pitanje je kako će sastaviti postavu koja će biti u stanju da zaustavi zahuktale Tuzlake.

-Imamo ogromne probleme sa organizacijom treninga jer čak pet igrača nije u trenažnom procesu. Pokušavamo ih osposobiti za ovu važnu utakmicu i ako budu spremni to će biti bez treninga,što je svakako veliki problem.Potrebna nam je velika podrška navijača i samo uz njihovu veliku potporu možemo se nadati pobjedi protiv Slobode koja je u velikom zaletu,što pokazuju pobjede nad Sparsima u Sarajevu i Širokim u Mejdanu, kaže trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji je u 71. izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Sportskog saveza BiH izabran za najboljeg bh.trenera za 2015.godinu.

Znamo da nije lako ovom mladu stručnjaku jer nema širinu klupe i dovoljan roster,ali bilo je i težih situacija koje su uspješno apsolvirane. Zašto tako ne bi bilo i protiv Slobode !? Pobjeda nije imperativ, ali bih uistinu mnogo značila. Toga su svjesni i igrači,koji će, nema sumnje, dati sve od sebe i pokušati prirediti još jednu veliku radost za svoje simpatizere.
Utakmica Kakanj-Sloboda igra se u subotu 30.januara/siječnja sa početkom u 19 sati i 30minuta. Komesar Božo Bošnjak vođenje ove utakmice povjerio je internacionalnom sucu Petru Obradoviću iz Čapljine, kojem će asistirati Nermin Nikšić iz Sarajeva i Hrvoje Čavar iz Širokog Brijega. Delegat utakmiceje Miodrag Vuković iz Busovače.

M.Komšo/KakanjLive.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u