KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši Kaknja dočekuju Lovćen

26.09.2017. - U srijedu 27. septembra Košarkaši Kaknja u novom pripremnom susretu dočekuju crnogorsku ekipu Lovćen sa Cetinja

lovcennajava

Utakmica je na rasporedu u 16,00 sati i biće to deveta pripremna utakmica Kaknja pred novu sezonu.

Košarkaši Kaknja su sa pripremama počeli 25. augusta i u dosadašnjem  trenažnom procesu, odigrali osam pripremnih utakmica. Zabilježili su pet poraza i tri pobjede. Od toga su dva puta bili domaćini u Kaknju i obe utakmice pobijedili (Kakanj – Mladost 82:77 i Kakanj – Spars 82:73). Šest utakmica su odigrali na gostujućim terenima. Prvu pripremnu izgubili su u Širokom brijegu (Široki-Kakanj 69:58). Ostalih pet utakmica bile su turnirske i to na Memorijalu „Marijofil Džidić“ u Mostaru gdje su zabilježili dva poraza (Zrinjski - Kakanj 78:62 i  Rogaška - Kakanj 86:74). Na međunarodnom košarkaškom Göcsej Kupu u Mađarskoj su jednu utakmicu pobjedili (Jászberény KSE - KK Kakanj 62:76), a u dvije zabilježili poraze (DEAC-KK Kakanj 83:69 i Zalakerámia ZTE KK – Kakanj 83:67).

Lovćen sa Cetinja član je Montenegre Erste lige i ABA- 2 lige. Kao i Kakanj počeo je pripreme 25. augusta i do sadao digrao sedam pripremnih utakmica. Tri puta su igrali sa Sutjeskom iz Nikšića (Lovćen-Sutjeska 70:83, Sutjeska-Lovćen 83:68 i Sutjeska-Lovćen 73:63). Treću utakmicu sa Sutjeskom Lovćen je igrao u okviru Petog memorijalnog turnira „Ljubo Jovanović“. Na istom turniru se sastao i sa ekipom Baškimija iz Prizrena i također doživio poraz (69:61). U pripremnoj utakmici sa Teodom iz Tivta, koja se igrala na Cetinju bili su bolji i pobjedili rezultatom 82:73. U posljednjih par dana se nalaze na sarajevskoj turneji i odigrali su dvije utakmice, a obe su dobili (Bosna Royall - Lovćen 73:74 i Bošnjak-Lovćen 72:75).  Ova mini turneja trebala bi završiti utakmicom u Kaknju. Na bosanskoj  turneji Lovćen je u prethodne dvije utakmice igrao u sastavu:Nikola Vujović, Nikola Korać,  Milan Hajduković, Ivan Jelenić, Mihailo Radunović, Nikola Parača, Miloš Latković, Andrija Slavković, Nikola Borilović, Vasilije Knežević, Miloš Lopičić i Draško Albijanić.

Ekipi Lovćena u ovom pripremnom periodu priključio se i bh. reprezentativac  Draško Albijanić, koji je posljednje dvije sezone proveo u Igokei iz Aleksandrovca i dobro je poznat kakanjskoj košarkaškoj publici. Albijanić se Lovćenu priključio 10. septembra i od tada je igrao u svim pripremnim utakmicama, a jedini je stranac u ovoj ekipi.

Biće interesantno vidjeti kako će se Kakanj postaviti na terenu i odigrati ovu utakmicu s obzirom da kakanjski tim nema klasičnog centra, dok su kod ekipe Lovćena na toj poziciji dva  visoka i iskusna igrača Miloš Lopičić (216 cm) i naš Draško Albijanić (211 cm). Mogla bi ovo biti prava provjera za taktičke varijante koje će Pandža sa svojim igračima primjenjivati u dolazećoj sezoni protiv visokih ekipa.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u