KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši igraju najvažniju utakmicu prvenstva

28.12.2018. - U Kakanj dolazi mostarski Student, koji je izgleda prebrodio krizu i u Kakanj dolazi da bi ubilježio pobjedu. Sa druge strane iz domaćeg stručnog štaba najavljuju da uz vjernu publiku bodovi ostaju u Kaknju

student11koloDetalj sa ovogodišnje prijateljske utakmice u Kaknju 

Kakanjski ljubitelji košarke baš su se zaželjeli igre između dva obruča. Četiri sedmice košarkaši Kaknja nisu igrali pred svojim navijačima i sutrašnja utakmica je i zbog toga magnet za publiku. Stiže Stdent, u kojem je novi šef struke Samir Lerić, posložio kockice, bez obzira što su u kratkom vremenskom periodu ostali bez tri igrača: Washingtona, Rešidovića i Klještana. Istina na poziciji pleja doveli su Jelena Rosa, koji se i nije morao nešto posebno adaptirati jer je i prošle sezone igrao u ovom Klubu. I njegov povratak je unio značajnu dozu sigurnosti i samopouzdanja među igrače Studenta.
Važna je ovo utakmica, jer Kaknjcima trebaju bodovi kako se ne bi smjestili u donji dio tablice jer su se sasvim ozbiljno posložile ekipe Gradine i Bratunca, a Vogošća je prijatno iznenađenje ovog dijela prvenstva. Upravo su Vogošćanima, mostarski studenti u prošlom kolu ubacili 100 poena i to je ono što upozorava i traži potpunu mobilizaciju i stopostotni učinak svih igrača koji u subotui istrče na parket.
U najavi ove utakmice o toj ozbikljnosti i njenom značaju dovoljno je rekao i trener Benjamin Šabić:

- Ovo je za nas najvažanija utakmica u prvom dijelu sezone. Moramo biti maksimalno fokurisani i motivirani, željni pobjede. Ova utakmica može odrediti put za dalji tok takmičenja. Iskreno se nadam da će moji igrači biti na visini zadatka i da ćemo uz pomoć naše publike uspjeti da slavimo.

Utakmica između Kaknja i Studenta igra se u subotu 29. decembra 2018. godine u kakanjskoj Sportskoj dvorani u 19:00 sati. Sudije su: Ademir Zurapović, Maid Lasetović i Seid Nožinović, a delegat je Jadran Lasetović.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u