KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši idu na megdan odličnim Sparsima

25.01.2019. - U 15. Kolu košarkaškog prvenstva BiH, Kakanjci će odmjeriti sportsko viteštvo sa, u ovoj sezoni, izuzetno kvalitetnim Sparsima. Pored karaktera prvenstvene utakmica, dogovoreno je da se ova utakmica registruje i kao Kup utakmica sistema A

prvautakmicaDetalj iz utakmice prvog dijela prvenstva kada je Kakanj bio bolji (83:78)
U dosadašnjem toku prvenstva ekipa iz Sarajeva je zabilježila četiri poraza (Kakanj, Mladost, Široki i Sloboda). Činjenica da je i Kakanj ekipa koja je u prvom dijelu prvenstva pobijedila Sparse, u ovom trenutku ne daje nikakvu prednost niti sliku mogućnosti Šabićevih košarkaša u subotnjem susretu. Roster ekipe sa Grbavice je izmjenjen u odnosu na tu kakanjsku pobjedu, posebno kvalitetnim dolascima u Sparse. Tu su Kenan Bajramović i Almir Hasandić koji su uz ostali dio tima veliki favoriti i moglo bi se reći i prije utakmice da je sve poznato. Međutim, igrači Kaknja, svjesni kakvog protivnika imaju, ne žele se unaprjed predavati i pokušat će pružiti što je moguće veći otpor. U rosteru Kakanjaca u odnosu na prvi dio sezone nedostaje Luka Jovanović, a s obzirom da se u prvenstvenoj pauzi Kakanjci nisu pojačavali, može se reći da se na ovo gostovanje ide i sa timom koji je i kraći i „slabiji“ za jednu kariku u odnosu na pobjedu koja je zabilježana u Kaknju (83:78).

ovakoseradovaliOvako su se radovali igrači Kaknja poslije prve prvenstvene utakmice sa Sparsima

Ova utakmica pored toga što je prvenstvena, dogovorom dva kluba, biće registrovana i kao Kup utakmica sistema A. Pobjednik će igrati sa Slobodom iz Tuzle.

Utakmica između Sparsa i Kaknja igra se u subotu 26. januara u Sportskoj dvorani Grbavica u 19,00 sati. Sudije su: Ivan Miličević, Vladimir Marić i Danijel Vlaho, dok je za delegata Zoran Marjanović.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u