KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši gostuju u Mostaru

10.04.2018. - Košarkaši Kaknja će u šestom kolu lige za prvaka Bosne i Hercegovine u srijedu 11. aprila snage odmjeriti sa ekipom Zrinjskog u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu. U ovaj duel Kakanjci ulaze oslabljeni neigranjem iskusnog Željka Palavre koji će biti van parketa narednih šest mjeseci.

ZRINJSKI_KAKANJ

Košarkaši Kaknja u okviru šestog kola lige za prvaka BiH gostuju u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. Kakanjci su već u dva narvata savladali mostarski tim u ovoj sezoni, ali ekipa Hrvoja Vlašića ima ulogogu favorita na domaćem terenum to je u izjavi za naš portal potvrdio i trener Kaknja Josip Pandža.

-Zrinjski igra sjajnu sezonu. Odlično su vođeni, fizički ozbiljno spremni i njihove pobjede u oba takmičenja nisu slučajne. Imali su tri teške nesretne povrede, ali su brzo reagirali na tržištu i to nadoknadili. Toure Murry je vrhunsko pojačanje i daje nivo više njihovoj igri. Od početka sezone igraju u najboljoj formi, slavili su u Laktašima gdje Igokea godinama nije poražena u bh. prvenstvu. To dovoljno govori o njihovoj snazi. Jaki su, brzi, povezani, precizni i pucaju od samopouzdanja. Da bi mogli parirati takvom protivniku moramo se snaći pred punom dvoranom i odgovoriti trčanjem protivniku. Ostali smo bez Palavre i to je jako veliki hendikep za nas, kako igrački tako i ljudski. U ritmu utakmica svako tri dana jako je teško to nadoknaditi, ali u ovom momentu njegovo zdravlje je jedino bitno. Sve ostalo je prolazno. U obje utakmice na strani igrali smo dobro 35 minuta, da bi u posljednjih pet sve prosuli i bili poraženi. U Mostaru nam treba 40 minuta odlične igre kako bi se nadali iznenađenju, rekao je trener Kaknja Josip Pandža pred gostovanje u Mostaru.

Osim Palavre koji ima ozbiljnu povredu i koji će sigurno izostai narednih šest mjeseci svi igrači su spremni za duel sa Zrinjskim. Uprkos izostanku iskusnog Palavre u taboru Kaknja najavljuju veliku borbu u Mostaru.

-Zrinjski je kvalitetan protivnik što pokazuju i njihove igre ove sezone. Pripremali smo se dobro za ovu utakmicu. Zrinjski jeste favorit, ali mi se nećemo unaprijed predati. Idemo pružiti svoj maksimum i uz veliku borbu pokušati ih iznenaditi, rekao je Eldar Merdanović u izjavi za KakanjLive.

Utakmica šestog kola za prvaka Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Kaknja igra se u srijedu 11. aprila 2018. godine u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru u 17 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će trojka: Dragan Porobić-Saša Babić-Božidar Radanović, dok je delegat susreta Duško Bojović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u