KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši gostuju u Donjem Vakufu

07.11.2019. - Očekuje se da će ova utakmica biti košarkaški spektakl i na tribinama i na parketu. Kakanjci žele ostati u grupi koja kroji vrh prvenstvene tabele, tako da se u ovu utakmicu ulazi sa ciljem osvajanja dva boda

sabamrkonjicBenjamin Šabić očekuje košarkaški spektakl

Košarkaško prvenstvo BiH se nastavlja, petim kolom, u kojem KK Kakanj gostuje na „vrućem“ parketu u Donjem Vakufu, kod ekipe i publike za veliki respekt. Tim KK Promo, kojeg vodi Hamdo Frljak, u prethodna četiri kola je zabilježio dvije pobjede (HKK Čapljina i HKK Zrinjski) i dva poraza (KK Bratunac i OKK Sloboda).

Na prvenstvenoj ljestvici KK Kakanj je u najuspješnijoj skupini sa tri tima koji imaju po tri pobjede i jedan poraz.

U pripremnom periodu KK Kakanj se dva puta sastao sa KK Promo, ali od tada i jedan i drugi tim znatno su uigraniji i nalaze se u uzlaznoj formi, tako da će ova utakmici biti sasvim druga priča. Ekipa sa Vrbasa, pobjedom, bodovno mogu stići Kakanj i sigurno je da ništa neće prepustiti slučaju, sa druge strane Kakanjci žele ostati među timovima koje kroje vrh tabele.
Šta ekipu Kaknja očekuje u Donjem Vakufu, rekao nam je, Benjamin Šabić, najmlađi trener u košarkaškoj bh. eliti:

- Utakmicu u Donjem Vakufu vidim kao košarkaški spektakl. Pored ekipe koja je u odličnoj formi i odlično posložena od strane iskusnog stručnjaka Hamde Frljka, također, to je i publika kao važan faktor za domaći tim i dvorana koja je redovno ispunjena do posljednjeg mjesta. Nadam se da će biti uživanje igrati pred brojnom publikom. Njihov motiv je višestruk i bez obzira što su nova ekipa u Ligi, imaju ulogu favorita.

U prethodnoj utakmici, kada je Kakanj savladao Mladost iz Mrkonjić Grada, velike probleme, posebno u napadu, Šabićevi momci su imali sa „visokom i snažnom“ igrom gostujućeg centra Gojka Sudžuma, a nešto slično, trener Kaknjaca očekuje i u Donjem Vakufu:

- Ekipa Proma igra sa dosta visokom petorkom i svoju prednost koriste igrom kroz reket i skokom u napadu. To nam može biti problem ukoliko ne budemo skoncentrisani i pomagali jedni drugima. Naš dodatni problem je i ozljeda zgloba Refika Bašića, koju je zaradio na treningu. Očekujem od svoje ekipe posebnu mirnoću i koncentraciju kako bi mogli prenijeti na teren to što smo zamislili i vježbali, rekao je Šabić.

A.ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u