KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši gostuju kod Studenta u Mostaru

22.03.2019. - Nastavlja se košarkaško prvenstvo BiH. Tim Benjamina Šabića Ligu za opstanak počinje utakmicom u Mostaru gdje je, prije sedam dana, igrao i posljednju utakmicu prethodnog dijela prvenstva

BenjaminSabic
U subotu 23. marta nastavlja se prvenstvo BiH u košarci utakmicama Lige za opstanak u kojoj igraju Kakanj, Bratunac, Student i Bosna Royal. Kakanjci prvo kolo Lige za opstanak igraju na istom terenu kao i zadnje kolo u Ligi 11, odnosno u Mostaru kod KK Student. Prije sedam dana mostarski studenti su bili bolji i zabilježili pobjedu od 11 poena razlike (75:64). Pred novo gostovanje u dvorani Bijeli Brijeg, trener košarkaša Kaknja očekuje da će povratnik u redove Kaknja, Nebojša Maksimović, ekipi dati dodatnu energiju:

- Nadam se da ćemo ispraviti greške koje smo napravili u prošloj utakmici i imati istu energiju kao prošle subote. U rosteru će biti i Nebojša Maksimović, što će nam dati dodatnu energiju i smanjiti velike minute vanjskih igrača. Ekipa Studenta se pojačala sa srbijanskim centrom Ognjenovićem koji dolazi iz Vršca. Dobro smo se spremili i jako smo motivisani poslije poraza od prije sedam dana, kaže Šabić.

I ovu utakmicu ali i kao sve do kraja prvenstva Šabić i klupski saigrači ne mogu računati na povrijeđenog Željka Palavru:

- Palavra je bio jedan od lidera našeg tima i ulijevao je dodatno samopouzdanje. Pored toga iskustvom je rješavao neke utakmice u završnicama. U ovom rosteru sa Maksimovićem izgubili smo na visini, ali ćemo moći igrati za nijansu brže, smatra mladi strateg Kakanjca Benjamin Šabić.

Kako vidi naredne utakmice i šta očekuje do kraja Lige za opstanak, pitali smo Šabića:
- Od Studenta imamo tri pobjede više, a od Bratunca dvije, mislim da su pobjede na domaćem terenu dovoljne za opstanak, a ukoliko uspijemo i ostvarito neku pobjedu u gostima, to će dodatno olakšati i možemo se na par kola prije kraja osigurati. To su sve računice ali ne gledmao na to nego idemo od utakmice do utakmice i želimo svaku da pobijedimo.

Utakmica između KK Student – i KK Kakanj igra se u subotu 23. Marta, u Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru sa početkom u 20:30 sati. Suci su: Ademir Zurapović, Vladimir Marić i Tarik Nikšić. Opunomoćenik Košarkaškog saveza BiH je Zoran Marjanović.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u