KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Košarkaši dočekuju Široki i pozivaju publiku

26.10.2018. - Uz maksimalno zalaganje, u teškoj i neizvjesnoj utakmici predsjednik Kluba Nedžad Rožajac i trener Benjamin Šabić očekuju pobjedu nad HKK Široki Brijeg

IMG_6055Nedžad Rožajac

Sutra u drugom kolu košarkaškog prvenstva BiH, u kakanjskoj sportskoj dvorani domaći tim Kaknja dočekuje HKK Široki brijeg. Utakmica se igra u 18,00 sati. U prvom kolu Kakanj je startovao porazom u Bratuncu (86:82), dok su Širokobriježani na domaćem terenu porazili košarkaše Vogošće 70:54.

Za košarkaše Kaknja svaka naredna utakmica je kao borba za goli život jer je tim podmlađen i u rosteru se, pored nekoliko iskusnih igrača, nalazi većina košarkaša koja tek treba da se dokazuje i koji sebi krče put ka velikim sportskim rezultatima. Ovim momcima je neophodna velika podrška i mnogo strpljenja od starne publike i najvjernijih navijača, koji ne samo na sutrašnjoj nego na svakoj narednoj utakmici trebaju biti, šesti igrač u pravom smislu te riječi. Trebaju biti prevaga sa tribina u korist stasanja i u korist rezultata jedne nove košarkaške priče, koju počinje nova Uprava Kluba sa Nedžadom Rožajac na čelu. Evo šta nam je rekao pred sutrašnju prvu domaću utakmicu u novoj sezoni:

- Sutra nas očekuje itekako teška utakmica protiv standardno neugodne ekipe HKK Široki Brijeg. Znači, ekipa koja je nama i u prošlim sezonama znala zadavati određene probleme i glavobolje sa kojima smo uvijek imali teške i borbene utakmice. I sutra očekujem jednu tako dobru, prvenstvenu utakmicu. Želio bih da i u novoj sezoni imamo našu vjernu publiku koja nam je davala veliku podršku. Pozivam ih sutra, u što većem broju u Sportsku dvoranu i hajde da kažem, sutra nam je potrebna ta podrška jer imamo mladu ekipu, ekipu kojoj treba ta zaleđina, da ih ponese huk sa tribina. Sa više aspekata nam je sutrašnja utakmica važna. Imamo jako težak raspored na domaćem terenu i mnogo bi značila pobjeda nad Širokim. Pored toga molim publiku da ima strpljenja jer imamo novu ekipu, novog trenera i još uvijek se neke kockica slažu na odgovarajuće mjesto. Treba nam zalaganje, podrška, strpljenje i uprave, i igrača i navijača. Nadam se da ćemo tako dokazati da ova ekipa vrijedi i da će ostvariti najbolje moguće rezultate.

IMG_6062Benjamin Šabić

Benjamin Šabić, trener košarkaša Kaknja očekuje maksimalno zalaganje neizvjesnu borbu i pobjedu, u kojoj će publika i igrači dati sve od sebe:


- Široki nam je dosta poznat protivnik. To su momci koji su već tri-četiri godine na okupu i u Širokom to jako dobro rade i oni su uzor kako se ekipa sastavlja od sedam, osam pa i devet domaćih igrača uz dva-tri iskusna pojačanja. U ovoj sezoni imaju prošlogodišnju okosnicu, a pojačali su se sa dovođenjem Filipovića iz Splita koji je prošle godine koristio ozbiljne minute u ABA 2 ligi i prvenstvu Hrvatske. Sigurno je motor njihove ekipe i naša najveća nepoznanica. Biće to utakmica puna energije, mladi momci Širokog će dosta trčati, imaju dobar kontak i sigurno da nećemo samo pameću i iskustvom nekih naših igrača pobjediti u ovoj utakmici. Moraćemo spojiti naše individualne kvalitete, energiju i pamet, tako da sve zajedno uz dobru podršku publike, možemo krunisati u našu korist. Pored Širokog nama u prve tri utakmice dolaze Spars i Zrinjski. Svi su izuzetno jaki. Zato trebamo ostati mirni i sigurni u sebe, riječi su trenera Šabića.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u