KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši dočekuju razigranu i efikasnu Mladost

01.11.2019. - U subotu, košarkaši Kaknja igraju još jednu jaku utakmicu. Stiže Mladost iz Mrkonjić Grada, koja je pokazala izuzetnu razigranost i efikasnost u prethodnom kolu

013Detalj sa ovogodišnje prijateljske utakmice u Kaknju 

U četrvtom kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine ekipa Kaknja, je ponovo domaćin, nakon što su u prethodnom kolu savladali ekipu HKK Široki. Pono se priželjkuje špbjeda, a očekivanja su da će ova utakmica biti još teža i neizvjesnija, ako to uopšte tako može biti poslije igre koja se odvijala prošle subote. Ekipa Mladosti je dobro selektirana, odlično igraju u Mrkonjić Gradu, jer su u dvoje domaće utakmice povbjedili Slobodu i Zrinjski, ubacivši oba puta više od 90 poena.

Sa druge strane, rivalstvo i saradnja, kao i forma koju imaju ova dva kluba garantiraju da će ovoga puta na parketu kakanjske dvorane zaista biti „pakleno teško“ doći do pobjede, bilo kojoj od ove dvije momčadi.

Mladost ima fantastično napadački efikasan tim. Kada im proradi vanjski šut onda su nezaustavljivi, a u zadnjoj utakmici, protiv Zrinjskog u drugom poluvremenu su pokazali da idelno kombinuju i dobru opdbranu i efikasan napad. Bilo je neočekivanu, ali su stigli minus od 19 poena i na kraju trijumfovali.

Posljednje prvenstvene utakmice, obično su pripadele domaćem timu, pa protiv takvog scenarija ni kaknjski košarkaši, a ni navijači ne bi imali ništa protiv. Ponekad ove utakmice budu nabijene sportskim tenzijama, što pripisujemo takmičarskoj želji za pobjedom. Zato u susretima Kaknja i Mladosti, svi akteri trebaju biti na nivou zadatka. I treneri i klošarkaši i navijači i sudije. Nema razloga da ova dva tima ne odigraju kvalitetnu i lijepu košarkašku predstavu, jer potencijalima, a i dosadašnjim rezultatima su pokazali da to mogu. Uz veliku podršku publike, u ferplej korektnoj utakmici, vjerujemo da će pobjediti momci Benjamina Šabića.

Utakmica se igra u subotu 2. novembra sa početkom u 18:30 sati u dvorani KSC Kakanj. Pravdu će dijeliti sudije: Vladimir Marić, Tomislav Stapić i Hrvoje Čavar. Opunomoćenik Košartkaškog saveza BiH je Zoran Marković.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u