KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši dočekuju prvaka BiH

16.11.2018. - Roster kojeg ima Zrinjski, i činjenica da su prvaci BiH, kao i da su već dvije godine ABA2 ligaš veliki su motivi za košarkaše Kaknja, koji žele prirediti još jedno veliko iznenađenje

IMG_9215Ekipa KK Kakanj

U šestom kolu košarkaškog prvenstva BiH, sutra u subotu 17.11., u goste Kaknju stiže aktuelni prvak HKK Zrinjski iz Mostara. Raspoloženje u redovima domaćih košarkaša je isto kao i prije teških utakmica koje su odigrane kontra jakih protivnika HKK Široki i OKK Spars. Ova dva tima, bez obzira što su bili veliki favoriti na parketu sportske dvorane u Kaknju su poraženi. Rekonstruirana i podmlađena momčad Benjamina Šabića, dobro pripremljena sa nestrpljenjem je čekala da pokažu koliko mogu i u obe ove utakmice iznenadili su i oduševili kaknjsku košarkašku publiku.

U prošlom kolu, poletna i optimistična košarkaška „klapa“ rutinski je dobila tim, Gradine iz Srebrenika, sastavljen od iskusnih igrača koji očigledno trebaju još zajedničkog uigravanja. Tako je dvorana Kulturno sportskog centra Kakanj, postala neosvojiva tvrđava za gostujuće košarkaške timove. Hoće li to ostati i poslije gostovanja, izuzetno jake ekipe Zrinjskog? Trener Benjamin Šabić, kaže:
- Čeka nas jednako teška utakmice kao što je bila protiv Sparsa, iako ekipa Zrinjskog ima lošiji prvenstveni start. Svejedno posjeduju kvalitet i širinu rostera. Mi smo jako motivisani i željni dobrih utakmica, pogotovo kad nam dolazi prošlosezonski prvak BiH. Nadam se da će nas naši navijači nagraditi velikom posjetom i podrškom nakon što smo vezali dvije domaće pobjede.

IMG_9372_1Benjamin Šabić, trener KK Kakanj

Šabić nije govorio o mogućem ishodu utakmice, ali je na dosada odigranima pokazao, zajedno sa svojim igračima, da zna i voli pobjediti. Dočekujući Zrinjskog, odrađene su kvalitetne pripreme mada su na raspolaganju bila samo dva dana. Mostarci imaju dvije pobjede ( Gradina i Bosna) i dva poraza (Mladost i Spars), međutim imaju roster koji je mogao i trebao dobiti sve ove utakmice. I u ABA2 i u domaćem prvenstvu Zrinjskog nikako da krenu rezultati u skladu sa kvalitetom kojeg posjeduju. U dosta utakmica, izgubili su na samom kraju. Ili nisu imali sreće ili nisu kvalitetno odigrali završnicu. Igrači poput dva Aleksandra, Sokolovića i Todorovića, pa Marka Šutala koji se uspješno vraća poslije povrede, zatim Ivan Miličivić i Marko Ramljak i da dalje ne nabrajamo, to su igrači koji mogu bez problema savladati svaki tim u našem prvenstvu. Upravo to i jeste motiv košarkaša Kaknja, da u igri sa takvim igračima i u igri kontra prvaka BiH, potvrede one vrijednosti koje su pokazali u pobjedama nad Širokim i Sparsima. Pri tome, kao i uvijek do sada važna je uloga koju će, vjerujemo, i ovoga puta odraditi navijači i publika u kakanjskoj dvorani.

IMG_9314Publika kao važna karika u svakoj pobjedi košarkaša Kaknja

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u