KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši dočekuju Bosnu Royal

12.01.2018. - Izabranici Josipa Pandže su pred imeprativom pobjede nakon dva vezana poraza od Studenta i Mladosti. U Sportsku dvoranu u Kakanj u subotu 13. januara 2018. godine u 18 sati stiže ekipa Bosne Royal koja je nakon niza turbulencija kroz sezonu ušla u sjanu formu.

IMG_6083

Nakon dva vezana poraza košarkaši Kaknja su pred imperativom pobjede. U Kakanj stiže ekipe Bose Royal koja u poslejdnje vrijeme igra sjajno, a potvrda sjajne igre Studenata su pobjede nad Zrinjskim i ekipom Vršca, kao i pobjeda protiv Širokog. Kakanjci su s druge strane pred imperativom publike i sigurno će imati ogromnu podršku domaće publike. Kakanjci će kao uvijek do sada velikom borbom za svaku loptu pokušati stići do nove pobjede protiv izuzetno motiviranog protivnika.

-Bosna nam dolazi u trenutku pada naše forme i individualne i timske. Oni su imali razne turbulencije u toku sezone, međutim u zadnje vrijeme igraju odlično. Posebno je upečatljiva njihova pobjeda u Vršcu kod ekipe koja se bori za sami vrh ABA lige 2. Dolazak Hannera im je donio kvalitet više i sigurno su ekipa za puni respekt. Zbog skraćene rotacije sigurno je da postoji veći umor, ali nam to ne može biti opravdanje. Bosna igra na dva fronta, tako da se potrošnjom nalaze u težoj situaciji od nas. Nadam se punoj dvorani, podršci koja nam je potrebna u jako važnoj utakmici, velikoj borbenosti mojih igrača i pobjedi, rekao je trener Kaknja Josip Pandža.

Susret sa Bosnom propustit će povrijeđeni Željko Palavra i Eldar Merdanović što će biti veliki hendikep za ekipu Josipa Pandže budući da protiv sebe imaju atletski jaku ekipu.

-Odigrali smo jako loše u Mrkonjiću što je Mladost maksimalno iskoristila. Ovi momci su puno toga dali u ovoj sezoni i potrebna je podrška i kada ide loše. Vjerujemo u pobjedu i borit ćemo se kao lavovi za svaku loptu kako bi nakon dva poraza ekipu vratili na pobjednički kolosijek, rekao je povratnik u ekipu Nebojša Maksimović koji je u duelu sa Mladosti na parketu proveo 21 minut i postigao 11 poena uz tri asistencije.

Duel trinaestog kola između Kaknja i Royal Bosne igra se u subotu 13.januara 2018. godine u KSC Kakanj u 18 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Dragan Porobić, Božidar Radanović i Dragan Komar, dok je za delegata susreta imenovan Darko Frganja.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u