KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši dočekuju Bosnu Royal

02.03.2019. - Košarkaški Klub Kakanj u 19. kola Prvenstva BiH (Liga 11) dočekuje Bosnu Royal

benjaminsabicsirokiBenjamin Šabić

Budimo dio tima, pridružimo se našim momcima na utakmici u nedjelju 03.03.2019. godine u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj, poručuju iz KK Kakanj jer je ovo utakmica u kojoj je potrebno maksimalno zalaganje igrača i maksimalna podrška publike. Broj od osam pobjeda Kaknja i samo jedne pobjede Bosne Royal u dosadašnjem toku prvenstva samo prividno nešto znači jer Bosna je veliki broj utakmica odigrala sa vrlodobrim procentom šuta. Pogled na statistiku pokazuje da ima malo bolji napad od Kaknja, ali i da Kakanj ima puno bolju odbranu od Bosne.

Sarajevski košarkaši su u dosadašnjem toku oprvenstva ubacili 31 poen više od Kakanjaca, ali su primili 279 poena više od Šabićevog tima. Igrači koje na terenu predvodi kapiten Muflizović u dugoj prvenstvenoj pauzi nisu odigrali nijednu trenig utakmicu sa nekim od košarkaških timova, dok je primjera radi Sloboda imala četiri takve utakmice. Trener Šabić o tome i o psihološkom povratku igrača nakon poskljednjeg poraza od Vogošće, kaže:

- Pauza je bila jako duga i iskoristili smo je tako što smo poradili na fizičkoj spremi i rasteretili se psihički poslije poraza od Vogošće. Jedina greška za ovu pauzu je što nismo na vrijeme dogovarali protivnike i što nismo uspjeli odigrati ni jednu prijateljsku utakmicu. Nadam se da nas to nije unazadilo i da ćemo biti povezani u narednim utakmicama koje slijede.Utakmica protiv Bosne neće biti nimalo lagana, veliki broj mlađih igrača i oscilacije iz odlične igre do katastrofalnih partija. Vjerujem u svoju ekipu i mislim da ćemo biti zreliji i pametniji u nastavku prvenstva. Sa velikom borbom, pameću i naravno podrškom naših navijača, mislim da ćemo opravdati do sada zarađene bodove i ulogu favorita.

Bez Željka Palavre

Treba istaći da je za trenera Šabića dodatni problem što u susretu sa Bosnom ne može računati na iskusnog Željka Palavru, koji odrađuje kaznu jedne utakmice neigranja, a koju je dobio zbog povrede pravila u igri sa Vogošćom. Povreda pravila, bila je verbalnog karaktera, međutim i dalje se ne možemo oteti utisku, da je na kakanjskom parketu ali i na drugim košarkaškim terenima dosta igračkih i trenerskih prigovora, poput Palavrinog, koji prođu nekažnjeno, međutim teren u Kaknju postao je arena za sudijske kazne kakve u ovom prvenstvu ali i u prvenstvima prije nije doživjela nijedna košarkaška ekipa kod nas. O tome ipak neki drugi put sa više argumenata.

Za Ligu 6 potrebna pobjede više

Do kraja prvenstva su ostale još tri utakmice. Pitali smo trenera Šabića postoje li teoretske šanse da se Kakanj plasira u Ligu 6, jer ovaj plasman znači siguran opstanak u najelitnijem BH košakaškom rangu, a sedmo mjesto donosi borbu za opstanak sa ekipama koje su u usponu forme, kao što su Bratunac i Gradina, pa znači i dodatnu neizvjesnost:

- Toertske šanse za Ligu 6 imamo, kaže Šabić i nastavlja, ukoliko do kraja ostvarimo pobjedu više od Vogošće idemo u Ligu 6. Ostale su još po tri utakmice. Vogošća igra kući sa Studentom, idu Slobodi i Bratuncu. Mi igramo kući sa Bosnom, kući sa Slobodom i idemo zadnje kolo u Mostar protiv Studenta, kada oni idu u Bratunac. Iz ovih utakmica nije nemoguće ostvariti pobjedu više od Vogošće, ali sami smo se doveli u takvu situaciju. Ipak dok se igra optimizam i nada postoji.
Utakmica sa Bosnom Royal je na rasporedu u nedjelju 03.03.2019. godine sa početkom u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj. Prvi sudija ove utakmice je Seid Nožinović, dok su njegovi asistenti broj jedan Maid Lasetović i broj dva: Hasan Bajgorić. Opunomoćenik Košarkaškog saveza BiH je Darko Frganja.

Adib Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u