KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarkaši časno završili sezonu

10.04.2019. - U posljednjoj prvenstvenoj utakmici ove sezone, u Bratuncu izborili su produžetak (86:86), a u pet minuta nastavka domaći su bili bolji i utakmica je završila rezultatom 103:92

004
U jednom trenutku tokom prvog perioda domaći košarkaši su imali plus 13. Međutim drugu četvrtinu odlično su odigrali Ivan Begić, Haris Ćurevac, Nermin Buza, Adnan Arslanagić, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović i Mirza Velić i došli do poravnanja uoči odlaska na „veliki“ odmor. U ovoj četvrtini Igor Josipović na terenu je proveo samo 13 sekundi, tako da su se košarkaši Kaknja vrlodobro snašli na terenu i bez ako ne najvažnije onda jedne od najvažniji poluga u ovom timu. Trener Šabić ga je povukao iz igre nakon treće lične, a poslije toga momčad Kaknja kao da je dobila krila. Poluvrijeme je završio Begić, šutom za tri poena i tako donio izjednačenje 43:43. Čak 30 poena u deset minuta ubacili su Kaknjci. U prvom poluvremenu Ivan Begić je najefikasniji igrač na terenu sa 17 poena.
U nastavku utakmice kod domaćih se razigrao Weseley Alcegaire i upravo zahvaljujući njemu napravljena je prednost od plus osam poena. Kod Kaknja u ovom periodu istakao se Igor Josipović, međutim to nije bilo dovoljno da se zadrži egal sa poluvremena. U zadnju četvrtinu se ušlo rezultatom 70:62.
Kod rezultata 74:68, Adnanu Arslanagiću je dosuđena druga nesportska i morao je napustiti teren, što je u nastavku ipak bio „hendikep“ za njegov tim. I kada se očekivalo da domaći košarkaši utakmicu rutinski privedu kraju jer je u jednom trenutku bilo 84:70, događa se totalni preokret i Kakanjci prave seriju od 16:2, čime su izborili produžetak utakmice. Rezultat je na kraju regularnog dijela bio 86:86.
Posebna Nagrada za košarkašku publiku u Bratuncu, bilo je ovih dodatnih pet minuta, u kojoj su domaći izborili svoju 12 prvenstvenu pobjedu. U produžetku, posebno je u timu Bratunca bio rasoppložen Stefan Nikolić sa dvije asistencije i dvije trice i tako je prednost za pobjedu prevagnula u korist Bratunca.
I jedna i druga ekipa sačuvali su „premijerligaški“ status. Kaknjcima je to uspjelo sa angažmanom igrača iz BiH, bez ijednog stranca, uspjeli su to bez Željka Palavre i bez Luke Jovanovića sa kojim su počeli prvenstvo. Uspjeli su to sa najmlađim trenerom u Ligi i sa mladim ljudima u vrhu Uprave Kluba. Puno je razloga za čestitke i zadovoljstvo na kraju ove sezone. Takmičarski cilj je ostvaren i to je u ovom trenutku najvažnije.

KK Bratunac TRB - KK Kakanj 103:92
(24:13, 19:30, 27:19, 16:24, 17:6)

Utakmica šestog kola Lige za opstanak.Sportska dvorana u Bratuncu. Gledalaca: 500.Sudije: Ivan Milićević, Nermin Nikšić i Hrvoje Čavar. Opunomoćenik KS BiH: Miljenko Matković.

KK Bratunac TRB: Weseley Alcegaire 27, Foster Damarco Dreshawn 17, Filip Šepa 13, Miloš Milošević, Nemanja Nikolić 8, Ivan Jokić, Nikola Silađi 18, Mladen Pantić 12, Dušan Maksimović, Ivan Jokić, Stefan Nikolić 16,Igor Ružičić, Nemanja Pavlović 14. Trener: Ognjen Radić. Asistenti: Jugoslav Petrić i Miloš Deurić.
KK Kakanj: Nebojša Maksimović, Adnan Arslanagić 5, Ernes Mešinović 8, Aldin Muflizović 10, Ivan Begić 22, Haris Ćurevac 6, Mirza Velić 14, Bartol Lučić, Nermin Buza 10, Damir Pirić, Igor Josipović 17. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.Zekić/KaknjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u