KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Košarkaši bolji od Mladosti u Mrkonjić Gradu

20.09.2018. - Treću pripremnu utakmicu, košarkaši Kaknja dobili na gostujućem terenu, u Mrkonjić Gradu rezultatom, 79:91

semaformrkonjic

Kako vrijeme odmiče, u pripremnom periodu, tako i košarkaši Kaknja slažu kockice svoje igre i ponašanja na terenu u skladu sa zamislima stručnog štaba i ciljeva Uprave. U trećoj prijateljskoj utakmici pokazali su najviše i na gostovanju kod Mladosti u Mrkonjić Gradu nanijeli poraz domaćoj ekipi od 12 poena razlike. Pad u igri kakanjskih košarkaša dogodio se kada je Mladost smanjivala prednost iz prve tri četvrtine tek u četvrtom periodu. Međutim do tada ostvarena razlika (55:73) bila je nedostižna za igrače Gorana Sladojevića.

Očigledno je da trener Šabić i njegovi igrači vrlo dobro znaju šta znači imati tim koji gradi i unaprjeđuje pobjednički mentalitet, zato je istakao ogromnu želju za pobjedom bez obzira što se radilo o pripremnoj utakmici. Evo šta nam je rekao o gostovanju u Mrkonjić Gradu:

- Ovo je naša treća pripremna utakmica i djelovali smo malo bolje u odnosu na prethodne dvije. Naša odbrana ih je svela na 50 poena u tri četvrtine što je jedan od ključnih segmenata pobjede. Kontrolisali smo igru osim jednog pada na otvaranju zadnje četvrtine. Kroz pripremne utakmice nastojimo svim igračima dati priliku za dovoljan broj minuta. U ovoj utakmici pored timske igre presudila je naša energija i ogromna želja za pobjedom. Treba reći da Mladost sigurno može bolje od pokazanog i to od njih očekujem u prvenstvu. Ovoga puta u rosteru nisu imali Srđana Gavrića pojačanje iz Zvornika.

U odličnoj timskoj igri, istako se kapiten ekipe Aldin Muflizović koji je postigao 27 poena. Nije ovo prvi puta da kapiten Mufle zasija na parketu. Sjećamo se nekih njegovih i prvenstvenih i prijateljskih utakmica kada je ovoliko i više poena ubacivao bijeljinjskom Radniku i tuzlanskoj Slobodi. Međutim, popularni Mufle je dva puta ima "peh" i to uvijek kada je bio u uzlaznoj putanji. Nadamo se da će u dolazećoj sezoni imati i sreće i učinaka kao na ovoj utakmici.

I ovu utakmicu Kakanjci su odigrali bez Željka Palavre mada se već priključio trenažnom procesu. Trener Šabić je sa saradnicima odlučio da Palavra nastupi u prvom narednom pripremnom susretu, a to je već u subotu kada u Kakanj stiže Student iz Mostara.

KK Mladost – KK Kakanj 79:91
(17:19; 17:31; 21:23; 29:18)

KK Mladost (Mrkonjić Grad): Đorđe Aleksić 6, Sreten Kljajić, Vladimir Aleksić 4, Stefan Mitrović 13, Koča Jovović 10, Dušan Stanković 10, Miloš Marković 12, Srđan Milanović 3, M. Srdić, Gojko Sudžum 19, Dušan Jotić 2. Trener: Goran Sladojević.
KK Kakanj: Luka Jovanović 15, Adnan Arslanagić, Ernes Mešinović 4, Aldin Muflizović 27, Ivan Begić 12, H. Ćurevac 12, Mirza Velić 12, Bartol Lučić, Nermin Buza 3, Zlatan Lepić, Igor Josipoivić 9. Trener: Benjamin Šabić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u