KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Košarkaši pobjedili Bosnu Royal

03.03.2019. - Pobjeda se i očekivala, mada se može reći da je 15 poena razlike (80:65) ubjedljiva rqazlika u odnosu na ono što je pokazano na parketu

Dosta izjednačena utakmica tako da 15 poena razlike izgleda i previše za  ono što su obe momčadi pokazale tokom većeg dijela utakmice. Tek na samom kraju stiglo se do najveće razlike kada je M  Mirza Velić jednu minutu i 20 sekundi prije kraja ubacio svoju četvrtu tricu za plus 15 (80:65).

Prvih deset minuta je proteklo u izjednačenoj igri, u kojoj je Bosna češće bila u prednosti.U narednih deset minutu Kaknjci kao da su htjeli pokazati ko je gazda na terenu pa je ovo bila njihova najefikasnioja četvrtina jer su ubacili 31 poena.Četiri trice, po dvije u ovom periodu su ubacili Velić i Ćurevac, a čestim polaganjima  sa po dva poena efikasni su bili Arslanagić, Begić i Josipović.

Treći period je protekao u izjednačenoj igri sa  puno promašaja i izguibljenih lopti i sa jedne i sa druge strane.

Kad god su košarkaši Benjamina Šabića,  ubrzavali igru i u odbrani  bili nešto agresivniji izgledali su puno bolje na terenu i pravili razliku, međutim kada se igralo kao da je ovo „trening“ utakmica, a takvih perioda bilo  je i sa jedne i sa druge strane onda je ovo bila  „blijeda i bezidejna“ utakmica na nivou ispod kvaliteta kojeg zahtjeva najveći košarkaški rang u BiH.

Sa ovom pobjedom i utakmicom više u odnosu na Mladost i Vogošću Kakanjci su sada  na petom mjestu prvenstvene tablice. Već u idućem kolu će doći do promjene, jer je Kakanj slobodan, a Vogošća i Mladost će igrati svoje utakmice u Tuzli, odnosno Skenderiji.

KK Kakanj – Bosna Royal 82:67
(17:18, 31:22,13:13,21:14)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 300. Utakmica  19. Kola košarkaškog prvenstva BiH.Sudije: Seid Nožinović, Maid Lasetović i Hasan Bajgorić. Oponomoćenik KS BiH:Darko Frganja.

KK Kakanj:Bartol Lučić, Adnan Arslanagić 11, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 7, Ivan Begić 8, Haris Ćurevac 19, Mirza Velić 16, Sead Delibašić 2, Nermin Buza 5, Damir Pirić, Igor Josipović 14. Trener Benjamin  Šabić. Pomoćni treneri: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Bosna Royal: Emir Murtić, Arian Došen 6, Atif Durak 10, Amar Barukčija 9, Timur Ovčina 9, Dino Kosovac, Mirsad Pilavdžić 23, Orhan Berberović i Dragan Sekelja 10. Trener: Denis Bajramović. Pomoćni trener: Sabahudin Bašović.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u