KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Košarka-Poznati parovi lige za opstanak

19.03.2019. - Izvučeni parovi košarkaške Lige za prvaka i Lige za opstanak, Kakanj će igrati Ligu za opstanak, a od takmičenja je odustala Gradina iz Srebrenika

bosnadrugokoloPrva dva kola Kakanj gostuje kod Studenta pa onda u Skenderiji kod Bosne Royal

Nakon što je završena košarkaška Liga 11 u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine obavljeno je žrijebanje Lige za prvaka i Lige za opstanak.

U Ligi za prvaka učestvovat će najboljih šest ekipa iz Lige 11, a to su Široki, Spars, Zrinjski, Soboda, Mladost i Vogošća, dok će u Ligi za opstanak biti preostale ekipe Kakanj, Bratunac, Student i Bosna. Pretposljednjeplasirana ekipa Lige 11 Gradina iz Srebrenika je odustala od takmičenja.

Voljom žrijeba, u prvom kolu Lige 6 za prvaka sastat će se: Vogošća - Široki, Zrinjski - Sloboda i Spars - Mladost, dok su parovi prvog kola Lige za opstanak: Bratunac - Bosna Royal i Student - Kakanj.

U nastavku takmičenja Kakanj gostuje i u drugom kolu 27. marta kod Bosne Royal. U trećem kolu 30. Marta, dočekuje Bratunac i u četvrtom kolu 03. aprila također je domaćin i to Studentu iz Mostara. U petom kolu u Kakanj dolazi Bosna, a u posljednjem Kakanj gostuje u Bratuncu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u