KakanjLive | Nedjelja, 20.06.2021. godine

Košarka - Igrači i treneri poslije ubjedljive pobjede

20.04.2016. - Vojin Svilar i Željko Palavra, odnosno Goran Sladojević i Josip Pandža, komentarisali su drugu utakmicu Play-offa koju su košarkaši Kaknja dobili rezultatom 92:76

tekstizjave

Majstorica između Mladosti i Kaknja igra se u subotu 23 aprila. Večerašnjom pobjedom Kakanj je izjednačio ukupni skor na 1:1. Evo šta su o utakmici u kakanjskoj sportskoj dvorani rekli igrači Vojin Svilar i Željko Palvra i terneri Goran Sladojević i Josip Pandža.Iskoristili su priliku i govorili o ishodu kojeg učekuju u trećoj utakmici.

svilar_lijevo

Vojin Svilar: Poslije velike razlike nismo se uspjeli vratiti

- Kakanj je rješio utakmicu u prvoj četvrtini a mi se na početku nismo snašli. Napravljena je velika razlika poslije koje se nismo uspjeli vratiti. I trener je malo odmorio glavne igrače, spremajući se za utakmicu u Mrkonjiću gdje se nadam pobjedi.

palavra_mrkonjic

Željko Palavra: Plejmejkeri su nas odlično razigravali

- Nisam se nadao da će biti ovako lagano.Oni su vjerovatno umorni i čuvaju snagu za treću utakmicu.Nismo se ni mi puno potrošili i mislim da smo ostavili dovoljno snage za treću utakmicu. Ovo je baš dobra ekipa i ukoliku u majstorici budemo imali suđenje kao u prvoj utakmici mislim da ih možemo iznenaditi.Shvatili smo kako se igra protiv Mladosti. Naši plejmejkeri večeras nisu nešto posebno šutali, ali su odlično razigravali. Kada oni tako igraju onda je lako dobiti utakmicu.

sladojevic_goran

Goran Sladojević: Realno nismo imali šansi

- Nama je bilo veoma bitno da u Mrkonjić gradu dobijemo prvu utakmicu. Ovdje smo imali cilj da tokom utakmice budemo u egalu. Međutim desila se izvanredna igra Kaknja i mi realno nismo imali šta da tražimo. Pokušat ćemo se oporaviti. Imamo prednost domaćeg terena. Kakanj je cijelo vrijeme Ligu 6 igrao sa devet igrača u rotaciji. Mi smo tu u podređenom položaju sa 7-8 igrača. Ekipi Kaknja čestitam na zasluženoj pobjedi.Nadam se da ćemo izboriti pobjedu u trećoj utakmici, mada Kakanj izgleda dosta svježije od nas.Želimo finale jer bi to bio najveći uspjeh Mladosti.

pandza_mlaodst

Josip Pandža: Zaslužili smo treću utakmicu

- Ovo je nađa najbolja šuterska utakmica. Tokom tri četvrtine sve nas je išlo. Bili smo jaki, pritiskali protivnika cijelo vrijeme. Imali smo takav plan. Da ekipu Mladosti što više umorimo i da zaustavimo njihove šutere, posebno Vojina Svilara.Primorani smo da odmorimo igrače i u ovoj utakmici to smo uspjeli, jer se nova igra već za tri dana.Zaslužili smo treću utakmicu u kojoj će Mladost imati malu prednost. Međutim imamo i mi šta pokazati. Prva utakmica nam je izmakla za jednu loptu. Nadam se da ćemo u subotu imati malo i sportske sreće i da ćemo proći u finale.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u