KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Kontinuitet energetičara u dobrovoljnom davanju krvi

11.09.2018. - Održana je još jedna zajednička akcija darivanja krvi sekcije EP BiH, a za drugu polovinu oktobra najavljena je akcija sekcije Termoelektrane Kakanj

Dobrovoljni davaoci krvi Elektroprivrede BiH su najmasovnija organizovana grupa ljudi koja redovno i u posljednjih više od dvije decenije kontinuirano daruje krv. Čine to više puta godišnje u svim poružnicama Elektroprivrede BiH. Imaju svoje akcije po organizacionim cjelinama u termo i hidroelektranama te u elkektrodistribucijama. Imaju i posebne akcije kada se zajednički organiziraju po grupama, pa iz svih jedanaest sekcija dođu dvaoci na jedno mjestu, obično kada je to najpotrebnije nekoj od bolnica. Tako je posljednja zajednička akcija održana u Jablanici, prošle sedmice, kada je skoro 40 davaoca darovalo krv za Sveučilišnu kliničnu bolnicu u Mostaru.

amir-alajbegovicAmir Alajbegović, predsjednik Sekcije dobrovoljnih davaoca EP BiH

- Nama je ovo treća ovogodišnja akcija. Prethodne dvije smo napravili u Sarajevu za UKC Sarajevo i to u februaru, a zatim u mjesecu maju u Gračanici. U ove tri akcije prikupljeno je 135 doza krvi, a na godišnjem nivou dobrovoljni davaoci krvi sekcije Elektroprivrede BiH, za niz medicinskih ustanova prikupe i do dvije hiljade doza, kaže nam Amir Alajbegović, predsjednik Sekcije dobrovoljnih davaopca krvi EP BiH.

sejo_smakaSejo Smaka, predsjednik Sekcije dobrovoljnih davaoca TE Kakanj

Izuzetno aktivna i brojna sekcija dobrovoljnih davaoca krvi Termoelektrane Kakanj, također se odazvala akciji u Jablanici. Krv su ovoga puta dali:Rusmir Rizvanovioć, Adil Hodžić, Samir Čeliković, Emir Aliefendić i Dinko Bojić. Bio je tu i predsjednik termoelektranine sekcije Sejo Smaka, koji kaže:
- Za drugu polovinu mjeseca aktobra planiramo veliku akciju naše sekcije na Termoelktrani. Nadam se da će biti uspješnija i bolja od prethodne koju smo organizovali u mjesecu maju. Inače u našoj sekciji ima oko 400 členova, od koji se više od 200 redovna odaziva akcijama, dok svi ostali daju krv povremeno i kada je to najpotrebnije, prilikom intervencija za sve građane, a ne samo za radnike Elektroprivrede.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u