KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

KK Kakanj pobjednik Kupa ZDK

08.01.2020. - Pobjedom u Zenici, košarkaši Kaknja su postali pobjednici Kupa Zeničko-dobojskog kantona

kupkakanjzenica
Jedan poen razlike 68:69, odlučio je pobjednika Košarkaškog kupa Zeničko-dobojskog kantona. Ekipa Kaknja u zeničkoj areni „Husejn Smajlović“, pred oko hiljadu gledalaca, bila je bolja od Čelika.

Pobjeda je ostvarena deset sekundi prije kraja, kada je Adnan Arslanagić, u posljednjem napadu Kaknja postigao četiri poena. Rezultat je glasio 68:65. Tri pena prednosti, 24 sekunde prije kraja, izgledala su jedino dostižna za produžetak, a zašto je košarka tako privlačna i neizvjesna, večeras je pokazao organizator igre Kakanjaca, Adnan Arslanagić. Nad njim je napravljen prekršaj iz pozicije za tri poena, a nakon toga je postigao četiri i deset sekundi prije kraja doveo svoj tim na domak pobjede. Sa linije slobodnih bacanja, pogodio je dva poena, treći šut je promašio, ali se najbolje snašao u skoku, došao do lopte i položio za još dva poena. Tako je za 14 sekundi Arslanagić donio svome timu titulu pobjednika Kupa u ZDK.

Bio je ovo trenerski debi za Josipa Pandžu u Čeliku, i malo je nedostajalo da svoj trenerski mandat na klupi Zeničana otvori pobjedom. Čelik je vodio cijelim tokom utakmice, a po četvrtinama rezultat se kretao ovako: 17:14, 20:18, 16:18, 15:19.

Najbolju partiju u ekipi Kaknja, ne samo večeras, već od početka prvenstva pružio je Jovan Đorđević Marinković, postigavši 26 poena. U timu domaćina isti broj poena postigao je Nedžad Muratović, koji je večeras debitovao u dresu „crveno-crnih“.

Spars Realway naredni je protivnik Kaknja u Kup takmičenju, a utakmica će se igrati u Sarajevu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u