KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

KK Kakanj: Bez Tomića i Maksimovića protiv Studenta

18.12.2015. - Čeka nas sigurno teška i zanimljiva utakmica u kojoj ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti i prilike i nastaviti pobjedonosnio niz, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža

nebojsa_maksimovicNebojša Maksimović

Pored Obrada Tomića, koji se ozlijedio uoči meča sa Zrinjskim, trener Pandža ne može računati na usluge junaka pobjede u dramatičnom susretu sa "Plemićima", play-makerom Nebojšom Maksimovićem, koji je također zadobio težu ozljedu i neće biti na raspolaganju do drugog dijela prvenstva iza Nove godine.

Izostanak ova dva standardna i veoma značajna igrača predstavlja veliki hendikep. Imamo dosta problema u održavanju treninga i sa skraćenom rotacijom, ali apsolutno vjerujem momcima koji su zdravi i nadam se da ćemo protiv izuzetno jakog protivnika odigrati dobru utakmicu. Iako debitant, Student ima odlične rezultate, dobre pojedince, prije svega centra Sejfića i iskusnog Ramu Rizvića, na koje moramo obratiti posebnu pažnju. Čeka nas sigurno teška i zanimljiva utakmica u kojoj ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti i prilike i nastaviti pobjedonosnio niz, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji je izboru Nezavisnih novina proglašen najboljim trenerom godine.

Utakmica Student-Kakanj igra se u subotu 19.12.2015. godine u SD „Bijeli brijeg“ sa početkom u 19,00 sati.

Utakmicu će voditi sudijska trojka: Ernad Karović(Zenica), Mirza Palo (Sarajevo) i Saša Luković (Vitez), dok je delegat Miodrag Vuković iz Busovače.

M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u