KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanjci u Mostaru traže vizu za Ligu šest

15.03.2019. - Vjerujem u svoju ekipu i siguran sam da želje i motiva neće izostajati. Do pobjede možemo ako zaustavimo Rossa i Ćupa, smatra trener košarkaša Kaknja Benjamin Šabić

BenjaminSabic

Dvadesetdrugo, posljednje ovosezonsko kolo košarkaškog prvenstva BiH igra se u subotu 16. Marta. Sve utakmice počinju u 18,00 sati, a sastaju se: Bratunac-Vogošća, Student – Kakanj, Široki – Zrinjski, Bosna – Spars, Mladost – Gradina, a Slobodna je Sloboda. U ovom kolu, posebno su interesantne dvije utakmice, ona u Širokm, gdje će domačin i Zrinjski odlučivati ko će u Ligu 6 sa pozicije jedan, a ko sa pozicije dva. Druga utakmica od posebne važnosti je susret u Mostaru, gdje košarkaši Kaknja, eventualnom pobjedom mogu doći u situaciju da sa šeste pozicije igraju završnicu prvenstva u Ligi za prvaka. Ukoliko bi pobjedili, potrebno ej da Vogošća izgubi na gostovanju u Bratuncu. Dakle, plasman Kakanjaca na šestu poziciju zavisi i od njih samih ali i od rezultata kojeg će ostvariti Vogošća.
Smatramo da je Benjamin Šabić, u svojoj debitanskoj trenerskoj sezoni, sa ekipom Kaknja ostvario vrlodobar rezultat bez obzira da li će biti šesti ili sedmi na prvenstvenoj tablici poslije gostovanja u Mostaru, o kojem nam je rerako:

- Očekuje nas jako težak meč u zadnjem kolu. Ekipa Studenta je trenutno u borbi za opstanak i svaka pobjeda će im dobro doći. Ukoliko želimo da budemo u rezultatskom priključku i povećamo šanse za pobjedu, mislim da će ključ biti u zaustavljanju amerikanca Rossa i iskusnog Ćupa. Vjerujem u svoju ekipu i siguran sam da želje i motiva neće izostajati. Na našu nesreću ostali smo desetkovani za jednog od najiskusnijih igrača Željka Palavre, koji je na treningu zadobio povredu. Naš karakter koji je pokazan kroz cijelu sezonu gdje se ni u kojem trenutku nismo predavali daje veliku sigurnost pred meč. Eventualnom pobjedom i porazom Vogošće u Bratuncu, možemo se naći Ligi za prvaka.

Prava je šteta što Željko Palavra neće moći nastupiti, je je posljednja utakmica sa Slobodom u Kaknju pokazala koliko je značajna njegova uloga u timu. Željko uvijek daje maksimum, a sve što je pokazao u duelu sa Slobodom, u Mostaru može biti veliki nedostatak. Treba vjerovati da će ostatak tima smoći snaga i motiva da nadomjesti Palavrin izostanak i da eventualnu pobjedu i plasman u Ligu 6 posvete baš njemu.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u