KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Kakanjci rutinski savladali Gacko

26.10.2018. - Odbojkaši Kaknja su u okviru četvrtog kola odbojkaške Premijer lige BiH rutinski pred domaćom publikom savladali fenjeraša Gacko rezultatom 3:0.

Kakanjci su se ''trznuli'' nakon neočekivanog poraza u Orašju od ekipe Domaljevca u prošlom kolu i ekspresno riješili susret četvrtog kola protiv ekipe Gacka. Domaći su sjajno ušli u ovaj susret i već na tehničkom timoeutu imali šest poena prednosti (12:6). Nastavljena je dominacija Kakanjaca i u nastavku, pa je trener Almir Aganović odlučio u finišu prvog seta priliku za igru pružiti i mladim igračima Hasanu Hadžiću, Muhamedu Begiću i Edinu Mehiću, a oni su jako dobro odgovorili zadatku i prvi set priveli kraju (25:17).

U drugom setu Gačani su na pogon bivšeg igrača Kaknja, Marka Tadića dugo parirali Kakanjcima i držali ovaj set u neizvjesnosti (16:16), a onda se bude Milovanović, Krivokapa, Šljivo i Filipaš i ovaj set privode kraju (25:21) za 2:0 u setovima.

Treći, odlučujući set Kakanjci su rutinski dobili rezultatom 25:19 i tako upisali treću pobjedu u novoj sezoni. Ekipa Almira Aganovića je sada na omjeru od tri pobjede i jednog poraza i početkom narednog mjeseca u okviru petog kola gostuje u Kalesiji ekipi Bosne.

OK KAKANJ 78 – OK GACKO 3:0 (po setovima: 25:17, 25:21, 25:19)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca: 200

Sudijski par:Samir Radončić – Milan Ovuka Delegat: Nihad Mulaosmanović

OK KAKANJ 78: Muhamed Begić, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Edin Mehić, Hasan Hadžić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić, Armin Vehab, Darko Filipaš. Trener Almir Aganović.

OK GACKO: Slobodan Rončević, Petar Koprivica, Mihailo Mihić, Vladan Buha, Nenad Milidragorić, Trifko Slijepčević, Mitar Divljan, Božo Antunović, Marko Tadić. Trener Milan Bošković.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u