KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj ubjedljivo porazio mostarski Student

10.03.2018. - U posljednjem kolu košarkaškog prvenstva BiH, a pred doigravanje za prvaka u koje se Kakanj plasirao sa četvrte pozicije, na domaćem parketu pao je mostarski student sa trideset poena razlike 84:54

Bila je ovo utakmica u kojoj je kod gostujuće momčadi najviše do izražaja dolazila individualnost, tako da i nisu mogli nešto posebno pokazati. Sve što su napravili bio je repertoar pojedinačnih mogućnosti centra Berina Gudića i uspješnih tricaških šuteva Maria Barbarića i Antonia Vukadinovića. Jelen Ross nije ni ulazio u igru, tako da se od gostujuće momčadi nije ni moglo više očekivati osim visokog portaza.

Kod domaćih, bez obzira na stanje protivnika, bilo je onoliko ozbiljnosti koliko je zahtjevala igra protivnika. Bilo je timske kombinatorike daleko više u odnosu na igru Studenta, i u tome je ključ pobjede. Stekao se utisak da je ova utakmica iskorištena da se posebno proigravaju Željko Palvara i Eladar Merdanović, jer su zbog povreda tokom prvenstva imali malo utakmica. Palavra je u takvoj igri zabilježio 23 poena, a merdanović je zabilježio po opet skokova i poena i dvije asistencije. I jedan i drugi su na tertenu proveli po 22 minute što govori o njihovoj dobroj spremniosti za nastavak takmičenja u Ligi za prvaka.

Mladi igrači Kaknja Zlatan Tepić i Ernes Mešinović također su proveli značajno vrijeme na parketu i kvalitetno iskoristili ukazano povjkerenje.

KK Kakanj – KK Student 84:54
(25:16, 15:15,18:11, 26:12)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 300. Sudije: Bojan Jovanić (Banja Luka), Ernad Karović i Hasan Bajgorić (Zenica). Komesar: Duško Bojanić iz Banja Luke.
KAKANJ: Armin Dedić 3, Adi Zahiragić 8, Milivoje Božović 13, Adam Mirković 8, Nikola Gaćeša 9, Ernes Mešinović 2, Eladar Merdanović 5, Nermin Buza 4, Aldin Muflizović 5,Željko Palavra 23, Zlatan Tepić 4, Darko Talić. Trener: Josip Pandža. Aistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.
STUDENT:Ivo Mikulić 7, Mario Barbarić 10, Antonio Vukadinović 9, Berin Gudić 20, Petar Dubelj 6, Valentin Jurković, Mirza Manjgo, Drago Cvitanović 2, Jelen Ross, Kemal Modrić. Trener: D.Rahimić. Asistent: S.Lerić.

A.Z./KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u