KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj u Skenderiji nastavlja košarkaško prvenstvo

07.12.2018. - Poslije pauze u košarkaškom prvenstvu BiH, Kakanj u osmom kolu gostuje kod Bosne Royal

IMG_9373Benjamin Šabić se nada pozitivnoj reakciji igrača na gostovanju kod Bosne

Bosna ima omjer 1:6. Jedinu pobjedu su ostvarili u gostima kod Studenta u Mostaru, dok su na domaćem terenu poraženi u svim utakmicama (Gradina, Zrinjski i Vogošća). Košarkaši Kaknja na gostujućim terenima u ovoj sezoni doživjeli su poraze i to u Bratuncu, Mrkonjić Gradu i Vogošći.Da li će mna gostovanju u Sarajevu, domaćin zaustaviti poraze na domaćem terenu ili će Kakanj savladati kompleks gostujućeg terena, znat ćemo u subotu, a utakiva se igra s početkom u 18,00 sati, u D dvorani Skenderije. Na ovoj utakmici, prvi je sudija Ernad Karović, dok su asistenti: Mila Čavara i Davorin Skenderija.

Trener Kaknjaca,Benjamin Šabić, pred ovo gostovanje kaže:

- U pauzi smo pokušali da ispravimo neke stvari koje su izostale protiv Vogošće, nadam se da ćemo uspjeti naš kvalitet prenijeti na teren i pokažemo koliko možemo. Svi igrači su spremni i zdravi, i sa nestrpljenjem očekujemo ovu utakmicu. Jako smo motivisani i idemo svim snagama na pobjedu. Evidentno je da imamo puno bolji pristup na domaćim utakmicama. Ovo je već četvrta gostujuća utakmica i iskreno se nadam pozitivnoj reakciji, jer smo jako puno pažnje posvećivali tome.

Oprez i potpuno, maksimalno zalaganje svih igrača Kaknja, neophodno je na ovom gostovanju. Bez obzira što je Bosna Royal ostala bez američkog dvojca Michael Mallory i Leland King, domaći tim se nesmije potcijenti, a tokom utakmice svaku sekundu treba igrati kao da je u pitanju najvažnija utakmica u karijeri. Nadamo se da će igrači Kaknja na ovaj način odraditi ovo gostovanje.

U osmom kolu koje je na rasporedu u subotu i nedjelju sastaju se: Student-Gradina, Bosna-Kakanj, Široki-Mrkonjić Grad, Sloboda-Zrinjski, Bratunac-Spars. Slobodna je ekipa Vogošće.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u