KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanj sa jednim peonom razlike dobio Cetinjane

27.09.2017. - Zanimljiva završnica odigrana je na parketu kakanjske dvorane. U posljednjih tridesetak sekundi toliko se toga dogodilo da smo se još jednom uvjerili zašto je košarka najatraktivniji i najprivlačniji loptaški sport

U četvrtom periodu igre semafor je pokazivao 23 sekunde do kraja, a prije toga skoro tri minute nijedna od ekipa nije pogodila koš. Sa obe strane igrala se dobra odbrana. Bilo je i nespretnosti. Kakanj je imao napad i rezultat od tri poena prednosti 78:75. Trinaest sekundi je potrošenu u trenutku kada je Danilo Negovanović pokušao kroz reket, solo, pa onda porobao uposliti Palavru, međutim lopta je završila u rukama igrača sa Cetinja.

Krenuo je napad po desnoj strani i taman kada je Nikola Korać preveo loptu na polovinu Kaknja, prekršaj je napravio Željko Palavra. Bilo je deset sekundi do kraja. Korać je ubacio dva poena sa linije slobodnih bacanja (78:77), a pošto su sudije ocijenile faul nesportskim sada su imali i loptu za napad i eventualnu pobjedu. Međutim Cetinjani su potrošili pet sekundi, a nisu uspjeli ubaciti loptu iz auta, pa je Kakanj bio ponovo u napadu. Gosti su dva puta faulirali Adija Zahiragića, ušli u bonus i Adi šest sekundi prije kraja ne uspijave pogoditi ni jedno od dva slobodna bacanja.Uslijedila je odlično postavljena odbrana Kaknja, idealno kretanje, igrač na igrača, a zatim i linijsko, dijagonalno kretanje prema centru unijelo je malu paniku na izvođenju lopte sa strane i vrijeme je isteklo na dvije sekunde. Posljednje izvođenje auta bilo je bez pokušaja da se nešto napravi. Igrači i jednog i drugog tima pružili su ruke, sportski se pozdravili na kraju zanimljive i na momente utakmice koja je podsjećala na pravu borbu za bodove.

rteprezentativciAdi Zahiragić, Draško Albijanić i Darko Talić  - Večeras su na parketu u Kaknju igrala i tri bh. reprezentativca koje je selektor Duško Vujošević uvrstio na spisak igrača koje poziva za kvalifikacione utakmice koje će se igrati u novembru

Utakmica je cijelim tokom odigrana u tijesnoj rezultatskoj prednosti za jedan ili drugi tim, pri čemu su gosti duži vremenski period vodili, a najveća prednost je iznosila osam poena. Dogodilo se to na samom početku utakmice kada je Lovćen imao seriju od 0:8, a redom su poentirali Hajduković tricom, Knežević je ubacio dva, a onda tricu Jelenić. Poslije ove serija, uslijedila je 7:0 serija Kaknja. Do prvog preokreta i vodstva Kakanj je stigao u osmoj minuti utakmice košem Palavre za 16:15.Na kraju prvog perioda ipak su gosti bili u prednosti 20:22.

Kako se utakmica približavala kraju, a od početka drugog poluvremena i jedan i drugi tim su pokazivali više borbenosti i energije, pa je tako treći i četvrti period bio i zanimljiviji za stotinjak gledalaca u dvorani. Četvrti period je obilovao greškama u napadu, dobrim odbranama, a to pokazuje i rezultat u posljednjoj četvrtini kada je ukupno postignuto dvadeset poena (12:8).

Bila je ovo kvalitetna prijateljska provjera ekipe iz Lige 12 BiH i ekipe Lovćena koja će se ove sezone takmičiti u ABA-2 ligi.

U ekipi Kaknja večeras nije nastupio Igor Đuković, a razlog je zdravstvene prirode, riječ je o prehladi. 

sudijeMlada sudijska trojka: Azur Lušija, Esad Pelja, Hasan Bajgorić 

KK Kakanj – KK Lovćen 78:77
(20:22, 23:26, 23:21 i 12:8)

Kakanj: Ermin Dedić 15, Darko Talić, Ernes Mešinović , Aldin Muflizović 2, Eldar Merdanović 10, Adi Zahiragić 8,Danilo Negovanović 11, Nebojša Pavlović 13, Željko Palavra 15, Zlatan Tepić i Nermin Buza 4.Trener: Josip Pandža.
Lovćen: Nikola Vujović, Nikola Korać 11, Milan Hajduković 3, Ivan Jelenić 9, Mihajlo Radunović 9, Nikola Parača, Miloš Latković 15, Andrija Slavković 4,Nikola Borilović 3, Vasilije Knežević 5, Miloš Lopičić 9, Albijanić 9.Trener: Dragan Radović.

A.Zekić/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u