KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanj prvi finalista košarkaškog KUP BiH

16.02.2018. - U prvoj polufinalnoj utakmici,domaći Kakanj bio je bolji od mlade i talentovane ekipe Student Igokee

Utakmica u kojoj, posebno tokom prvog poluvrfemena Josipš Pandža nije htio ništa kalkulistai. Kakanjci su igrali sa dovoljno snage i upornosti, da se zaista razlika u godinama i iskustvu osjetila, kod svakog kontakta ali i rezultatski. U drugom poluvremenu nikako nije ulazio Milivoje Božović, najbolji košarkaša Kaknja.

kakanj_student_012Danilo Negovanović Beli pozdravljen velikom podrškom navijača Kaknja

Nije ulazio nio Danilo Negovanović Beli. Stisnuo je zube, izgorio u želji da nastupi, ušao u igru, odigrao kao da je potpuno zdrav, a onda njegovo lijevo koljeno nije izdržalo. Kada je povučen iz igre, na zahtjev fizioterapeuta Adnana Delibašića, navijači Kaknja su gromomoglasno uzvikivali Beli, Beli, Beli !!! Pozdravio ih je Danilo sa klupe i nije mogao sakriti suze. Na njegovom licu i u očima vidjelo se da ga više boli što ne može igrati nego bol u koljenu.

kakanj_student_017Zlatni Kadet BiH Aljoša Janković i zlatni selektor BiH Josip Pandža

Mladi košarkaši Student  Igokee, bez obzira što je u nekim trenucima razlika iznosila i 30 peona za Kakanj, pokazali su raskošan talenat, a svakako da se isticao Aljoša Janković, zlatni kadet Bosne i Hercegovine, koji je na kraju utakmice u posebno emetivnom i prijateljskom sportskom zagrljaju pozdravio svaga zalatnog selektora Josipa Pandžu.

Za Student Igokeu večeras nije nastupio njihov najbolji igrač Dalibor Ilić, juniorski reprezentativac Srbije, jer se nalazi u Los Anđelesu NBA All Star vikenda. Riječ je o zajedničkom projetku NBA i FIBA u kojem učestvuju najtalentovaniji košarkaši iz cijelog svijeta.

Prvi finalista je poznat, Kakanj, čeka pobjednika iz utakmice HKK Zrinjski – KK Igokea, a pred ovu utakmicu svakako da Kaknjce raduje večerašnja odlična igra Željka Palavbre, koji se nakon povrede, sve uspješnije vraća u staru formu.

KK Kakanj – KK Student Igokea 89:69
(29:14, 26:10 22:24, 12:21)

Sportska dvorana u Kaknju. Polufinale Kupa BiH košarci – prva utakmica. Gledalaca 700.Sudije: Ernad Karović, Saša Babić i Maid Lasetović. Delegat/komesar: Dragan Ćazić.

KK Kakanj: Ermin Dedić 8 , Adi Zahiragić 5, Adam Mirković 14, Milivoje Božović 7, Aldin Muflizović 4, Darko Talić 7 , Ernes Mešinović 7, Danilo Negovanović 2 , Nebojša Maksimović 5 , Nermin Buza 8, Sead Delibašić, Željko Palavra 22. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.
KK Student Igokea: Nemanja Živković 5, Sergej Malešević 9, Dragan Blešić 6, Danilo Cvetić, Nemanja Nikolić 13, Aljoša Janković 15, Dušan Lakić, Miloš Damjanović 3, Luka Vuković, Đorđe Savić 8, Srđan Lalović, Veljko Čečavac 10.Trener: Žarko Milaković.

A.Zekić/KakanjLive

 

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u