KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanj pobjedio Sparse i ovjerio Ligu za prvaka

07.03.2018. - Pobjedom nad Sparsima, rezultatom 86:75 košarkaši Kakanja su ovjerili učešće u Ligi za košarkaškog prvaka BiH. Uspješan debi Nikole Gaćeše na domaćem parketu

Bila je ovo utakmica u kojoj domaći košarkaši nijednog trenutka nisu ispuštali prednost. Posebno dobra igra u prvom poluvremenu, i dostignuta razlika prije odlaska na veliki odmor od 19 poena razlike (49:30) bila je dovoljna da u nastavku utakmice Kaknj obezbijedi pobjedu i tako osigura plasman u Ligu za prvaka BiH.

Izgleda da je u ovom susretu Josip Pandža iznenadio Marka Trbića.Očigledno je da prezentiranu igru Kaknja nisu očekivali u stručnom štabu Sparsa. Pandžini momci su puno više koristili krilne pozicije. Do izražaja su dolazili Nikola Gaćeša i Adam Mirković, a kombinatorika u koju se uključivao Milivoje Božović donosila je poena i ispod koša. Pored toga što je ove košarkaše služio šut, u tome im se pridružio i Adi Zahiragić pa je veliki broj poena, posebno u prvoj četvrtini, napravio razliku koja se pokazala presudnom do kraja utakmice.

Nešto jačom energijom iodbranom po cijelom terenu, te izuzetnom agresivnošću Đokića, Đukanovića i sa nekoliko preciznih trica Fahrudina Manjgafića, gosti su pokušavali okrenuti utakmicu u svoju korist, ali uzalud.

nikolagacesaVečeras je na parketu u Kaknju debitovao Nikola Gaćeša i to veoma uspješno. Dvadeset poena, četiri skoka i šest asistencija bio je i više nego dobar start pred kakanjskom publikom, koja je oduševljena večerašnjom igrom svojih ljubimaca.

KK Kakanj-KK Spars 86:75
(31:16, 18:14, 17:23, 20:22)

Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 800. Sudije: Saša Babić, Bojan Jovanić i Miljan Šobot. Komesar: Siniša Jakovljević.

KK Kakanj: Ermin Dedić 5, Adi Zahiragić 8, Milivoje Božović 16, Adam Mirković 17, Nikola Gaćeša 20, Ernes Mešinović 2, Eldar Merdanović 5, Nermin Buza 6, Aldin Muflizović 3, Željko Palavra, Darko Talić 4, Zlatan Tepić. Trener: Josip Pandža. Asistenti: Benjamin Šabić i Mirnes Ganić.

KK SPARS:Igor Josipović 10, Maksim Kovačević 2,Dejan Đokić 13, Roko Rogić 6,Matija Poščić 5, Milutin Đukanović 13, Refik Bašić, Ibrahim Duirmo 11, Fahrudin Manjgafić 12, Aleksa Stepanović, Kenan Kamenjaš, Sandi Grubelič 3.Trener: Marko Trbić. Asistent: Ivan Opačak.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u