KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj nije izdržao u Skenderiji

21.10.2017. - Dvije četvrtine su pripale Bosni, a dvije Kaknju. Na kraju ipak razlika od deset poena za Bosnu 90:80

bosnakakanj01
Pavlović pokušava zaustaviti Radukića, koji je uspio održati priključak za Bosnu dok su Kakanjci bili u prednosti

Koševima Pavlovića dva iz igre i jedan sa penala, Kakanj je poveo u ovoj utakmici sa 0:3. Onda je Radukić uzvratio i poravnao, međutim Danilo Negovanović, ubacuje dvije trice za redom i Aleksandar Damjanović je bio prinuđen tražiti tajmaut. Međutim, tricaški raspoložen početak utakmice nastavljaju Božović i Pavlović za Kakanj, a Radukić za Bosnu tako da je rezultat 6:15 za Kakanj bio u trenutku kada se igrala treća minuta i 26 sekunda. Kada je Negovanović povisio na 8:17 iz publike se čulo i Bravo Beli, a navijači Kaknja su zdušno nastavili pratiti dobru igru svojih miljenika. Uglavnom prva četvrtina završava u korist Kakanjaca podjednako kvalitetnom igrom i u odbrani i u napadu (20:26).

I drugu četvrtinu košarkaši i jedne i druge ekipe otvaraju tricama. Za Bosnu je pogodio Ikonić, a u prvom narednom napadu uzvratio je Dedić 23:29. Nakon toga Bosna ne iskorištva dva napada, u kojima po dva puta Radukić i Ćurevac promaše za tri poena. Kakanj ne iskorištava naredne napade greškama Darka Talića. Bilo je to dovoljno da se Bosna približi na 27:29 i Josip Pandža traži tajmaut. Pet minuta i 22 sekunde prije kraja prvog poluvremena tricom Ikonića Bosna dolazi do prve prednosti na utakmici 33:32. Od tog trenutka igralo se „koš za koš“ i kada se očekivalo  da će Kakanj završiti poluvrijeme u svoju korist 40:42, Haris Ćurevac pogađa tricu 43:42, Pandža traži tajmaut, Negovanović pokušava solo prodorom završiti napad sa istekom vremena, i pod očiglednim faulom kojeg sudije ne sviraju, nema poena za Kakanj i na odmor se odlazi sa jednim poenom prednosti za Bosnu.

bosnakakanj03Darko Talić je bio i previše samouvjeren, što je rezultiralo sa par greški u napadu, ovdje je u duelu sa Draškom Kneževićem

Treći period je odlučio pobjednika ove utakmice. Vjerovatno su u svlačionici Bosne shvatili da bi mogli biti poraženi u još jednoj službenoj utakmici i treći period ubacuju u brzinu više, znatno bolje igraju odbranu, puno su agresivniji, dok Kakanjci nisu ni blijeda sjenka ekipe iz prvog poluvremena, posebno to nije ličilo na igru iz prvih deset minuta. Zakazala je odbrana. Nije bilo rješenja u napadu. Međutim borbenost Pandžinih momaka koju su pokazali u zadnjih deset minuta bila je na izuzetnom nivou. Primjer kako treba igrati i onda kada ste u prednosti, a ne samo kada se stiže rezultat. Kakanj je ovu četvrtinu završio sa prednošću od pet poena 19:24 međutim bilo je to nedovoljno da se stigne zaostatak od 15 poena razlike s kraja treće četvrtine 76:61.

Bila je ovo utakmica za publiku. Puna ritma, borbenosti, lijepih poteza sa obe strane. Navijanja u kojem su ponovo u maloj dvorani Skenderije dominirali navijači Kaknja. Bosna je imala 22, a Kakanj 19 asistencija. Ubačeno je ukupno 26 trica. Bosna 15, a Kakanj 11, pri čemu su naši košarkaši imali 18, a Bosnini 37 pokušaja. Bosna 30, a Kakanj 29 skokova. Konačan rezultat su odlučili šutevi za dva poena i slobodna bacanja.Od 29 slobodnih bacanja košarkaši Kaknja su ubacili 17, a Bosna od 6/3. Kod šuteva za dva poena Bosna je imala efikasnost od 70 posto, od 30/21, a Kakanj od 31/15.

bosnakakanj02Milivoje Božović uspješano startovao za ekipu Kaknja. U duelu sa Mikovićem.

Uspješno je za Kakanj debitovao Milivoje Božović. Ubacio je 15 poena, imao sedam skokova, dvije asistencije. Na kraju utakmice tricu je ubacio Zlatan Tepić, a na terenu je proveo 14 sekundi. Danilo Negovanović i Adi Zahiragić su proveli najviše vremena na terenu. I jedan i drugi više od 30 minuta. Danilo je dominirao u prvoj četvrtini, a onda su domaćini posebnu pažnju posvetili njegovoj igri i više od 15 poena nije mogao. Zahiragić je ubacio osam poena, ali je trica preko do neba visokog Šturanovića bila posebno efektna. Pokašao je i drugi puta i zamalo pogodio.Ermin Dedić standardno dobar u odbrani, ubacio je 13 poena, neke ključne kada je Bosna pravila razliku vraćao nas je u igru.

Bosna - Kakanj 90:80
(20:26, 23:16, 28:14 i 19:24)

Bosna: Pašajlić 9, Knežević 11, Branford 3, Đelmo 6, Sturanović 10, Alikadić, Rešidović 5, Ćurevac 12, Miković 6, Radukić 17, Durak, Ikonić 11. Trener: Aleksandar Damjanović.
Kakanj: Zahiragić 8, Negovanović 15, Pavlović 7, Palavra 5, Božović 15, Dedić 13, Talić, Mešinović, Muflizovi 3, Merdanović 4, Tepić 3, Buza 7. Trener: Josip Pandža

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u