KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj lagano do pobjede nad Gradinom

14.11.2018. - Košarkaši Kaknja u susretu sa Gradinom iz Srebrenika zabilježili pobjedu od 29 poena razlike 96:67

Kakanjci su lakše od očekivanog došli do treće pobjede u prvenstvu i sada imaju omjer 3:2. Od Gradine se ipak više očekivalo, prije svega što u timu ima provjerene i iskusne košarkaše. Za  tim Benjamina Šabića ovo je bio lakši trening, međutim, sa koliko  malo motiva  su igrali gosti  može se reći da je ovo i za njih bio trening kojeg su potpuno bezvoljno odradili.

Ništa  važno i posebno bitno se ne može zabilježiti iz ove utakmice, osim da su Begić, Jovanović, Velić, Mešinović, Ćurevac i Arslanagić pokazali neosporan talenat i da će iz utakmice u utakmicu njihova forma rasti i da će se  u Kaknju, kao i mnogi prije njih afirmisati kao igrači.

delibasicgradinaČetiri poena za seniorski tim upisao Sead Delibašić

Publika je sa oduševljenjem prihvatila i odluku trenera Benjamina Šabića da u vatru ubaci, kako je neko od navijača rekao „leptiriće Kaknja“, a riječ je o Seadu Delibašiću, koji je ubilježio četiri poena polaganjem i Bartola Lučića, koji je upisao svojih prvih pet minuta i 19 sekundi  za seniorski  tim. Njegov jedan pokušaj za tri poena „izvukao“ se iz obruča. Šteta.

bartollucicPrvi nastup za seniore Kaknja, Bartol Lučić

KK Kakanj – KK Gradina 96:67

 (20:16; 28:17; 28:13; 20:21)

Sportska dvorana u Kaknju. Četvrto kolo prvenstva BiH u košarci. Gledalaca 600. Sudije: Nermin Nikšić, Maid Lasetović i Ernad Karović. Delegat: Mirza Hatibović.

KK Kakanj: Ivan Begić 11, Igor Josipović 7, Aldin Muflizović 4, Haris Ćurevac 10, Adnan Arslanagić 13, Mirza Velić 12, Ernes Mešinović 2, Nermin Buza 11, Luka Jovanović 4, Željko Palavra 13, Sead Delibašić 4, Bartol Lučić. Treneri: Benjamin Šabić, Mirnes Ganić i Mirza Demir.

KK Gradina: Adi Sarajlić 5, Zlatko Golijanin 8, Amar Begović,Kemal Modrić, Nikola Otović 5, Atif Hadžimuratović 3, Alija Pirić 2, Miodrag Tanasilović 12, Nebojša Maksimović 2, Emir Jusić, Dejan Bjelić 11, Marko Prskalo 8, Damarkco Foster 13. Trener: Vladimir Mišković. Pomoćni trener: Emir Karić.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u