KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanj još jednom pobijedio Vogošću

04.10.2018. - U novoj pripremnoj utakmici košarkaši Kaknja u kratkom vrem,enskom periodu zabilježili i drugu pobjedu u susretu sa Vogošćom

IMG_3151

Prvi puta u ovoszonskom pripremnom periodu košarkaši Kaknja su bili bolji od ekipe Vogošće na memorijalnom turniru „Mirza Delibašić“. Tada je po isteku vremena Arslanagić donio pobjedu, dok je jučer u kakanjskoj sportskoj dvorani odigrana utakmica sa malo poena i koju je Kakanj dobio puno ubjedljivije 67:53. O prikazanom na terenu, trener košarkaša Kaknja Benjamin Šabić, kaže:
- Čini mi se da smo bili malo teški od velikog broja utakmica i treninga u ovom periodu iza nas. Dopustili smo da primimo veliki broj poena iz tranzicije protivnika, što je pokazatelj ili umora ili manjka koncentracije.Ponovo smo kao i u Sarajevu imali dominaciju u skoku što nam je uveliko pomoglo. U ovoj utakmici smo nastupili bez Željka Palavre, koji je u posebnom procesu treninga, zbog izostanka prvih 15 dana sa priprema. Bila je ovo dobra prilika da još jednom svi dobiju veliku šansu i pokažu neke nove mogućnosti.U subotu i nedjelju nastupamo na turniru u Vitezu, gdje ćemo u subotu igrati sa Vitezom, a u nedjelju sa Čelikom ili Slobodom, ovisno o ishodu polufinala. Nadam se susretu sa Slobodom, kako bi imali još jednu za nas tešku i ozbiljnu utakmicu.

KK Kakanj – KK Vogošća 67:53
(12:15; 17:18; 24:13, 14:7)

Kakanj, srijeda 03.10.2018. Sportska dvorana KSC Kakanj. Prijateljska utakmica. Sudije: Ernad Karović, Dženan Hasić i Azur Lušija.

KK KAKANJ: Luka Jovanović 6, Adnan Arslanagić 2, Ernes Mešinović 7, Aldin Muflizović 7, Ivan Begić 9, Haris Ćurevac 8, Mirza Velić, Damir Pirić, Nermin Buza 11, Zlatan Tepić 2, Igor Josipović 15, Bartol Lučić: Trener: Benjamin Šabić.

KK VOGOŠĆA: Kenan Čoloman, Vladimir Vranić, Danilo Aranitović, Armin Sijerčić 2, Darian Carthan 12, Belmin Dedović, Dušan Hukić 2, Imran Fazlić 11, Eldin Čamdžić 7, Đorđe Mičić 8, Dragan Bjeletić 2, Immanuel King 9. Trener: Goran Šehovac.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u