KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Kakanj domaćin košarkaškog Final four Kupa BiH

08.02.2018. - U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas je održano izvlačenje parova Final foura Kupa Bosne i Hercegovine. Žrijeb je odlučio da će se u polufinalnim mečevima sastati Kakanj i ekipa banjalučkog Student Igoke-e i Zrinjski protiv Igoke-e

punadvoranaPublika i Klub, ali i Kakanj su zaslužili da budu domaćini finala košarkaškog kupa BiH

Sportski Kakanj dobio je još jedno veliko priznanje. Vodstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine prihvatilo je domaćinstvo KK Kakanj za završnicu Kupa BiH u kojem će igrati po dva predstavnika Federacije BiH i Republike Srpske.Voljom žrijeba naši košarkaši će igrati protiv banjalučke ekipe Student-Igokee, dok će drugi par biti mostarski Zrinjski i višegodišnji prvak i osvajač Kupa, ekipa Igokee iz Laktaša.

U redovima Kaknja više su nego zadovoljni što će biti domaćini Final four-a Kupa BiH, što je, nema dileme, velika čast i prizanje za naše košarkaše, ali i njihove navijače, koji s pravom nose epitet najbolje publike. Pored toga priznanje je to za Općinu Kakanj koja maksimalno podržava sportske klubove pa i košarkaški, ali i za rukovodstvo kluba na čelu sa  velikim  zaljubljenikom u košarku Mevludinom Delibašićem. Dobijanjem  domaćinstva počašćeni su i svi poštovaoci i poznavaoci sportskih prilika u Kaknju, jer u dva dana finala Kakanjci će imati privilegiju da uživaju u kraljici dvoranskih sportova -  košarci i to vrhunskoj. Obećavaju to košarkaška imena, posebno u ekipama Igokee i Zrinjskog. Ali zašto ne reći i vrhunski majstori ove igre u ekipi Kaknja.

-Ovo je vrhunska vijest za naš Klub i sve ljude koji nas prate. Veliki događaj u kojem imamo dva motiva: sportski i organizacioni. Važno nam je da to bude istinski spektakl, te da ostvarimo plasman u finale. U polufinalu nas čeka ekipa Student Igokea, koja je pobjedom nad Mladosti u Mrkonjić Gradu osvojila Kup RS. To je ekipa koja je prošle godine osvojila juniorsko prvenstvo BiH, dok su ove godine ostvarili treće mjesto u juniorskoj ABA ligi. Sastavljeni su od niza reprezentativaca BiH i Srbije i naravno da ih maksimano raspektiramo. Prvo nam je u mislima subotnji meč u Mostaru protiv vodećeg Zrinjskog, a nakon toga ćemo razmišljati o polufinalu Kupa, kazao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Final four Kupa BiH na programu je 16. i 17. Februara 2018.godine. Podsjetimo, titulu u Kupu BiH brani ekipa Igokee koja je, nema dvojbe, i ove godine najozbiljniji favorit za osvajanje duple krune

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u