KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj dočekuju ekipu Bratunca

29.03.2019. - U trećem kolu Lige za opstanak košarkaškog prvenstva BiH, KK Kakanj dočekuje tim KK Bratunac TRB

najavabratunac
Odigrana su dva kola Life za opstanak , poslije kojih košarkaši Kaknja imaju dva gostovanjam na kojima su doživjeli poraz od Studnta u Mostaru i dobili utakmicu u Skenderiji kontra Bosne Royal. Košarkaši Bratunca su odigrali dvije utakmioce na domaćem terenu i također ostvarili polovičan rezultat. Dobikli su Bosnu Royal, a onda su kao i Kaknjci poraženi od Mostarskog studenta. Uglavnom jedino Mostarci imaju dvije pobjede u Ligi za opstanak.

Pošto se bodovi osvojeni u prethodnih dvadeset kola tokom igranja Lige 11, prenose u Ligu za opstanak, trenutno stanje na tabeli je sljedeće:

tabelajkoš
Bez obzira što je ekipa Bratunca, u posljednjem kolu poražena na domaćem terenu, to ne treba zavarati tim Benjamina Šabića. U ovu utakmicu treba ući sasvim ozbiljno i potvrditi bodovnu dominaciju na tabeli Lige za opstanak.

Podsjećamo, u Ligi 11, utakmice između Kaknja i Bratunca završene su pobjedama na domaćem terenu, tako da je trenutni skor između ove dvije ekipe 1:1.

Utakmica KK Kakanj - KK Bratunac TRB igra se u subotu 30. Marta, u Sportskoj dvorani u Kaknju sa početkom u 19,00 sati. Ovaj duel će voditi sudijska trojka u sastavu: Haris Bijedić, Nermin Nikšić i Tomislav Stapić. Opunomoćenik KS BiH JE Boro Sesar.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u