KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj dočekuje Bosnu Royal

05.04.2019. - U petom kolu košarkaškog prvenstva BiH-Liga za opstanak Kakanj dočekuje Bosnu Royal . Utakmicu treba ozbiljno shvatiti i konačno potvrditi očuvanje statusa u bh. košarkaškoj eliti

ivanbegicIvan Begić, košarkaš Kaknja tokom sezone nije imao oscilacija i u potpunosti  je opravdao epitet pojačanja

Utakmica petog  kola   Lige za opstanak, KK „Kakanj“ – KK „Bosna Royal“  Sarajevo   igra se 06.04.2019. godine, (subota) sa početkom u 20:00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj.             

Poslije pobjede nad Studentom u prošlom kolu Kakanjci su  napravili veliki korak za očuvanje prvoligaškog statusa, jer je do kraja takmičenja preostalo još samo dva kola. Na vrhu Lige za opstanak, od četiri ekipe, sa bodovima prenesenim iz  prvog  dijela prvenstva Kakanj je na prvom mjestu. Ima bod prednosti u odnosu na Bratunac i dva u odnosu na Student. Bosna je ubjedljivo posljednja, ali to ne bi trebalo opustiti igrače Benjamina Šabića i na ovoj utakmici očekuje se isti pristup i želja za pobjedom kako je to bilo u prethodnom kolu. Samo takvim pristupom mogla bi se osigurati pobjeda koja će Kakanjcima omogućiti „bezbrižan“ odlazak u Bratunac u posljednjem kolu Lige za opstanak 10. aprila. Očekuje se da će i na ovoj utakmici navijači Kaknja biti dio tima i da će doći u što većem broju kako bi  prisustvovali posljednjoj ovosezonskoj utakmici na domaćem terenu.

tabelakoscetvrto

A.Zekić /KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u