KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Kakanj će ugostiti odbojkaše reprezentacije BiH i Latvije

19.06.2018. - Kakanj će 19.08.2018. godine ugostiti žensku seniorsku reprezentaciju BiH koja će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrati susret sa selekcijom Latvije.

ŽOK Kakanj

U nedjelju 17. juna 2018. godine u Tuzli je održana izvještajna Skupština odbojkaškog saveza Federacije BiH, a sjednici su prisustvovali i predstavnici kakanjskih odbojkaških klubova, Aldin Šljivo (OK ''Kakanj 78'') i Emir Alajnegović (ŽOK ''Kakanj'').

Osim izvještaja o radu OS FBiH na sjednici se razgovaralo i o nastupima reprezentacija BiH u narednom periodu, a odlukom OS FBiH odlučeno je će Kakanj biti domaćin kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u avgustu ove godine kada će ženska odbojkaška reprezentacija ugostiti Latviju u kakanjskoj Sportskoj dvorani.

Podsjećamo odbojkašica ženskog odbojkaškog kluba Kakanj Majra Mušija našla se na širem spisku Gorana Nešića, selektora ženske seniorske odbojkaške rerpezentacije BiH za Mediteranske igre koje će se održati u španskoj Terragoni od 21. juna do 2. jula ove godine. BiH je na ovom turniru smještena u grupu B zajedno sa domaćinom Španijom i selekcijom Turske.

Odbojkašice naše reprezentacije se pred polazak u Španiju pripremaju u Brčkom, a predjednik OK Kakanj 78 i direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo je istakao kako mu je drago da se u Kakanj vraća odbojkaški ambijent.

-Mediteranske igre će biti idealne pripreme pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Naša selekcija je u grupi F zajedno sa ekipama Latvije, Rumunije i Španije. Domaćin prve utakmice BiH protiv Latvije bit će Kakanj, odnosno kakanjska Sportska dvorana 19.8.2018. godine. Drago nam je da će Kakanj i ove godine biti domaćin našoj reprezentaciji i drago mi je da na ovaj način vraćamo odbojkaški ambijent našem Kaknju. Za organizaciju jednog okupljanja reprezentativne selekcije potrebna su ogromna novčana sredstva, a u cjelokupnoj organizaciji podršku nam pruža Općina Kakanj, JU KSC Kakanj, OK Kakanj 78, ŽOK Kakanj i gospodin Mensur Mušija. Svi oni će nam pomoći da napravimo sportski spektakl, ali i da reprezentativkama omogućimo dobre uslove za pobjedu. Hvala i OS BiH koji nam je povjerio domaćinstvo protiv Latvije. Vjerujem da će kakanjska publika ispuniti našu dvoranu do posljednjeg mjesta i pružiti našim igračicama ogromnu podršku, rekao je Aldin Šljivo, predsjednik OK ''Kakanj 78'' i direktor JU KSC Kakanj.

Informacija da je Kaknju povjereno domaćinstvo jedne kvalifikacione utakmice ženske odbojkaške reprezentacije obradovala je i Saliha Fazlića, trenera ženskog odbojkaškog kluba Kakanj.

-Kakanj je uvijek bio grad sporta, a posebno odbojke tako da ne iznenađuje odluka Saveza da prepusti organizaciju međunarodne utakmice upravo našem Kaknju. Najveće zasluge pripadaju Mensuru Mušiji, Aldinu Šljivi i Emiru Alajbegoviću koji čine Upravu muškog i ženskog odbojkaškog kluba u Kaknju. Kakanj je uspješno odradio završnicu Kupa BiH u muškoj konkurenciji što je bila i odlična preporuka čelnim ljudima u Savezu da se Kaknju dodijeli i organizacija međunarodne utakmice. Velika čast za klub, ali i grad Kakanj je poziv naše kapitenke tima Majre Mušije na širi spisak reprezentacije BiH. Svojim predanim radom Majra je zaslužila ovaj poziv. Vjerujem da u budućnosti ona neće biti jedina koja će zaigrati u dresu sa državnim grbom, rekao je trener ŽOK Kakanj Salih Fazlić.  

I predsjednik OS BiH Alija Fatić se na sjednii u Tuzli odlučio zahvaliti Mensuru Mušiji, predsjedniku ŽOK Kakanj i načelniku Kaknja Nerminu Mandri koji su u velikoj mjeri pomogli žensku seniorsku reprezentaciju u proteklom periodu, a posebno i proteklim pripremama. Da je Kakanj prava odbojkaška sredina potvrđuju  i pozivi Ramiza Begića i Hasana Hadžića u kadetsku reprezentaciju BiH koj će igrati Balkansko prvenstvo u Valjevu (Srbija) u periodu od 7. do 11. avgusta 2018. godine, potom poziv Adina Fazlića u juniorsku reprezentaciju BiH koja će igrati na Balkanskom prvenstvu u Bijeljini od 4. do 8. jula 2018. godine i poziv Sare Alajbegović na širi spisak kadetske ženske reprezentacije koja će također igrati na Balaknskom prvenstvu. Predanim radom Kakanj se polako, ali sigurno vraća u sami vrh bh odbojke, a to čelni ljudi u Savezu itekako znaju prepoznati pa ćemo žensku seniorsku reprezentaciju u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gledati u Kaknju 19.8.2018. godine.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u