KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj bolji od slovenačke Rogaške

17.09.2016. - U utakmici za treće mjesto košarkaši Kaknja su rezultatom 84:77 savladali KK Rogaška. Turnir u Mostaru odlično organizovan uz još bolje gostoprimstvo, utisak je rukovodstva KK Kakanj

Bila je ovo peta pripremna utakmica košarkaša Kaknja. Prikazana igra ohrabruje i potvrđuje da će košarkaši Kaknja i u narednoj sezoni igrati veoma ozbiljnu ulogu u domaćem prvenstvu.
Sa druge strane parketa Kakanjci su danas imali ekipu iz Slovenije, koja je također pokazala idejnost i borbenost u igri.

Poslije dvije odigrane utakmice na turniru u Mostaru, za stručno rukovodstvo košarkaša Kaknja igračko otkriće je mladi Tihomir Vranješ. Potvrdio je to i na današnjoj utakmici, mada za prikazano, posebno u prvom poluvremenu i za 19 postignutih poena treba istaći Aldina Muflizovića. U drugom poluvremenu, vrlodobro je odigrao i Aldin Đelmo. Po broju postignutih koševa, ukupno 13, tu je i Vojin Svilar.

U finalnoj utakmici ovog turnira igraju domaći HKK Zrinjski i KK Zadar.

Trener košarkaša Kaknja, Josip Pandža, o danas odigranoj utakmici i o turniru u Mostaru, uglavnom koristi riječi hvale: ”Tokom cijele utakmice bili smo bolji, što najbolje ilustrira podatak da je Rogaška samo u jednom trenutku imala vodstvo, ali su moji igrači brzo stekli značajnu prednost od 10 poena razlike i mirno je priveli kraju. Posebno smo briljirali u odbrani i da smo protiv Zrinjskog pružili ovako kvalitetnu igru sigurno bi i taj meč dobili.U svakom slučaju, učešće na ovom tradicionalnom turniru dobro nam je došao, stekli smo uvid u trenutne mogućnosti svih igrača, od kojih su me posebno zadovoljili pojedinci koji nisu u startnoj postavi.Turnir je vrhunski organiziran, doček i gostoprimstvo domaćina za svaku pohvalu i iz Mostara se vraćamo sa impresivnim utiscima”, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

KK Kakanj - KK Rogaška 84:77
(16:12; 27:23;19:26;22:16)

Dvorana Bijeli Brijeg u Mostaru. Turnir “Marijofil Džidić”. Gledalaca 200. Sudije: Vladimir Marić, Ivan Miličević, Tomislav Stapić.

KK Kakanj: Ermin Dedić 9,Tihomir Vranješ 8, Nebojša Maksimović 2, Aldin Muflizović 19, Eladar Merdanović 15, Haris Ćurevac 9, Naser Đozić (DNP), Aldin Đelmo 8, Željko Palavra 10, Vojin Svilar 13, Obrad Tomić 4, Rijad Smajlović. Trener: Josip Pandža.

KK Rogaška:Tadej Fermo 12, Taylor Johns 14, Petar Vujačić (DNP), Miha Fon 14, Leon Šantelj, Davis Darwin 5, Matio Grušovnik 4, Dragan Đuranović 15, Andraž Kavaš 8, Dejan Šakotić 5. Trener: Damijan Novaković.

A.Zekić i M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u