KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kakanj bolji od Slobode

30.09.2016. - U najboljoj igri u dosadašnjem toku priprema, košarkaši Kaknja uvjerljivo su savladali tuzlansku Slobodu i iskazali značajan pomak u formi pred novu sezonu

Utakmicu je trojkom otvorio Aldin Muflizović i najavio lijepu i učinkovitu igru svog tima. Serijom 7:0 izabranici trenera Pandže dali su do znanja da će dominirati i djelovati mnogo efikasnije u odnosu na neke prethodne utakmice. 

Prvu dionicu završili su sa prerdnošću od osam poena, koju su zadržali i nakon druge četvrtine. Gosti su samo u jednom trenutku tu prednost smanjili na samo tri poena razlike, ali nisu uspjeli doći do prednosti jer su igrači Kaknja igrali borbeno, sadržajno i odgovorno.

I dok su Tuzlaci uspjeli drugu četvrtinu riješiti u svoju korist (20:21), naši košarkaši su u preostale dvije dionice igrali sve bolje, sigurnije, atraktivnije i na kraju stigli do uvjerljive pobjede.

U pojedinim trenucima prednost je iznosila čak i preko 20 poena (76:54). Gledaoci su doista uživali u atraktivnim potezima Svilara, Maksimovića, Palavre, Tomića, Đelme i ostalih igrača kojima je trener Pandža pružio šansu na ovoj zanimljivoj utakmici. Školski izvedenim akcijama, nesebičnim asistencijama i majsatorskim poentiranjima igrači Kaknja oduševili su tristotinjak gledalaca i najavili da će i u novoj sezoni igrati značajnu ulogu.

Do početka prvenstva Kakanj će imati još četiri provjere protiv Zrinjskog, Slobode, Mladosti i Sparsa, koje će poslužiti treneru Pandži da modelira igru i postavu koja se već nazire.

Kakanj-Sloboda 86:69
(25:17,20:21, 21:16,20:15)

Dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca 300.Sudije:Ernad Karović, Esad Pelja i Hasan Bajgorić(svi iz Zenice).

KAKANJ: Dedić, Vranješ 3, Maksimović 4, Muflizović 7, Merdanović 5, Ćurevac 9, Đozić, Đelmo 17, Palavra 17, Svilar 12, Tomić 12, Smajlović.Trener:Josip Pandža.
SLOBODA: Pilavdžić 2, Jakupović 4, Hasandić 17, Rikalo 12, Petrov 2, Lasetović , Latifagić 5, Đumić 7, Čekezović 4, Ahmetović 16, Stanerević, Omerović, Dedajić.Trener:Velimir Gašić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u