KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Kakanj bolji od Bosne Royal

17.10.2020. - Košarkaši Kaknja, u trećem kolu prvenstva BiH za muškarce bili su bolji od Bosne Royal, rezultatom 91:85

Bez obzira što je tim iz Sarajeva, sastavio roster s početkom prvenstva, ovo je ekipa sastavljena od iskusnih i provjerenih igrača, tako da pobjeda Kaknja ima posebnu vrijednost.

Igrači Muhameda Pašalića bi trebali iz utakmice u utakmicu rasti i predstavljati bitan faktor u ovoj sezoni. Posebno su to večeras pokazali Sokolović i Igrutinović, koji su igrali u šampionskoj ekipi Zrinjskog, a sada su u Bosni Royal. Ovo je prvi puta da je ekipa u kojoj igra Aleksandar Sokolović izgubila od košarkaša Kaknja, s obzirom da je do sada igrao četiri utakmice protiv večerašnjeg domaćina (Bosna i Zrinjski). Upravo je Sokolović na samom kraju utakmice igrao „simultanku“ na parketu kakanjske dvorane i par minuta prije kraja u jednom napadu postigao pet poena. Međutim, Sokolović večeras nije bio dovoljan Bosni da napravi nešto više, mada je pritisak Pašalićeve ekipe u završnici bio izuzetno jak. Uspjeli su prednost Kaknja od deset poena 83:73, smanjiti na tri razlike (85:82), a onda su mirnom igrom, u osmišljenoj akciji, dobro sarađivali igrači Benjamina Šabića i tricom Muflizovića, te slobodnim bacanjima Gavranića, povećali prednost na 90:82. Igrutinović je u narednom napadu, smanjio efektnim šutem na pet pone razlike 90:85,međutim u tom trenutku sve je bilo rješeno. Semafor je pokazivao jednu sekundu do kraja. Nemanja Gavranić je sa linije slobodnih bacanja stavio tačku na kraj dobre košarkaške predstave 91:85.

Raduje činjenica da košarkaši Benjamina Šabića, podjedanako dobro igraju pod košem, ali i na vanjskim pozicijama, kada je riječ o efikasnosti. Ukupno 11 trica, od 29 pokušaja ubacili su Kakanjci dok su ispod koša „napravili“ 40 poena. I u tranziciji su bili efikasniji, imali su bolju kontru od ekipe iz Sarajeva, a to se u ovoj utakmici i očekivalo, s obzirom da su i mlađi i kondiciono spremniji.

Odličnu partiju u redovima Kaknja pružio je Imran Fazlić. Postigao je 25 poena međutim pobjedila je timska igra, u kojoj su ključne poena ubacivali Dubinski, Tepić, Muflizović, Fazlić. Najefikasniji igrač utakmice je Luka Igrutinović , iz Bosne Royal, sa 26 poena.

KK Kakanj – Bosna Royal 91:85 (37:39)
(20:23,17:16,23:17,31:29)

Utakmica trećeg kola prvenstva BiH. Dvorana KSC Kakanj.

KAKANJ: Jackson Dubinski 10, Zlatan Tepić 3, Aldin Đelmo 15, Aldin Muilizović 17, Damir Pirić, Imran Fazlić 25, Faris Sikira, Nemanja Gavranić 14, Alija Islamović 5, Miloš Pajović 2, Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić. Pomoćni trener: Mirnes Ganić.

BOSNA ROYAL: Muhamed Pašalić, Hamza Begić, Aleksandar Sokolović 20, Dejan Jeftić 18, Dino Kosovac, Deni Radak, Ali Mašić, Luka Igrutinović 26, Refik Bašić 8, Jure Besedič 11. Trener: Muhamed Pašalić.

Adib ZEKIĆ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u