KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Kakanj - Spars biće utakmica za jednu loptu

02.02.2016. - Danas sa početkom u 13,00 sati, održana je Preess konferencija Košarkaškog kluba Kakanj, a povod je sutrašnja Kup utakmica

Na parket sportske dvorane sutra u 19,00 stiže sarajevski SPARS. Na danas održanom Press-u novinarima su govorili, član Uprave Kluba Nermin Mandra, trener Josip Pandža, igrač Željko Palavra i sekretar Kluba Samir Lušija.

Iz svega što je saopšteno tokom konferencije može se izvući zaključak o velikom respektu, kada je riječ o kvalitetu protivnika, a Željko Palavra je ocjenio da će to biti borba za jednu loptu koja će donijeti prednost jednoj od ekipa.

Trener Josip Pandža i dalje ističe da je riječ o jakom protivniku koji je organizacijski i kadrovski na samom vrhu u bosanskohercegobvačkoj košarci i da su utakmice ova dva kluba uvijek neizvjesne i dobro posjećene, bez obzira gdje se igra u Kaknju ili Sarajevu.

Općinski načelnik Nermin Mandra koji je ovom susretu sa novinarima prisustvovao u svojstvu člana Uprave KK Kakanj, očekuje veliku podršku publike, navijača koji su veoma važan faktor u svakoj utakmici naglasivši da je malo gradova koji imaju takvu privilegiju da publika tako često prisustvuje sportskim predstavama kakvima “mi prisustvujemo zahvaljujući našem treneru Pandži i našim igračima.To publika zna cijeniti i zahvaljujem se na podršci koju nam daju”.

Za sutrašnju utakmicu, nije realno očekivati da nastupi Nermin Buza, koji je na treningu dobio nezgodan udarac u nogu i danas se nalazi na medicinskim pretragama.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u