KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Kadetkinje OK Arabi viceprvakinje omladinske lige SBK

24.04.2017. - Final four omaldinske lige SBK za kadetkinje održan je proteklog vikenda u Novom Travniku, a kakanjske odbojkašice iz OK Arabi su na kraju osvojile sjajno drugo mjesto

U subotu 22. aprila 2017. godine u Sportskoj dvorani u Novom Travniku održan je Play off Omladinske odbojkaške lige za kadetkinje na kojem su učestvovale četiri najbolje ekipe poslije redovnog ligaškog takmičenja. To su bile ekipe Vitez, Victory, Arabi i Iskra. U polufnialnim susretima Vitez je savladao Iskru rezultatom 2:0, dok je Arabi bio bolji od ekipe Victory rezultatom 2:0. Uslijedila je potom finalna utakmica u kojoj je iskusnija ekipa Viteza savladala djevojke iz kluba Arabi rezultatom 2:0.

ŽOK ARABIZa OK ¨Arabi¨ nastupili su: Avdispahić Majra, Čaluk Hana, Delić Amina, Lušija Ema, Ravlija Lucija, Škulj Zerina, Silajdžić Berina, Husika Adha, Kadrić Adna, Karzić Emina, Čaluk Edina, Čaluk Amila. Treneri: Begić N. i Alagić F.   

-Osvajanje srebra u play offu za kadetkinje za nas je ogroman uspjeh, posebno ako se zna da smo igrali sa našom mladom pionirskom ekipom koja je prije petnaest dana osvojila prvo mjesto u play offu za pionirke, rekao je trener OK Arabi, Nermin Begić po povratku u Kakanj.

Osvajanje drugog mjesta na završnici kadetske omladinske lige je veliki uspjeh za kakanjski klub i sport općenito posebno ako se ima u vidu da veći broj djevojka iz kadetskog tima Viteza nastupa i za seniorsku ekipu koja se takmiči u Superligi Federacije BiH. Na kraju turnira Lucija Ravlija je izabrana za najboljeg tehničara na završnom turniru, a vrijedi napomenuti kako su i na ovom takmičenju djevojčice iz Kaknja imale sjajnu podršku publike koja je doputovala u novi Travnik.  

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u