KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Kadeti BiH igrali dvije utakmice

26.04.2016. - Za protivnike su imali OKK Čelik iz Zenice i KK Travnik. Selektor kaže da su utakmice važne kako bi se ocjenio kvalitet i snaga svakog pojedinca

Kadeti BiH, njih 24, večeras su u Kaknju odigrali dvije pripremne utakmice. Jedna momčad je igrala protiv ekipe OKK Čelik iz Zenice, a druga je za protivnika imala KK Travnik.

Kadeti BiH - OKK Čelik 70:77
(25:16, 14:23, 14:14, 17:24)

U ovoj utakmici za Kadete BiH su nastupili: Stefan Lučić, Harun Alić, Mladen Vlačić, Dragan Blešić, Armin Hrštić, Emir Bačvić, Ivan Zlomislić, Ahmed Begić, Semin Burko, Stefanm Radosavljević, Timur Ovčina, Amar Barukčija i Nedim Omerović.

Kadeti BiH - KK Travnik 66:87
(13:24, 14:27, 20:17, 19:19)

Selektor Josip Pandža, ekipi Travnika suprotstavio je sljedeći sastav: Jasmin Elmazovski, Drago Cvitanović, Amar Brkić, Adi Alikadić, Eman Šertović, Semir Karić, Ivan Sabljić, Marko Kosić, Denis Milinović, Amar Mehić, Veljko Čečavac, Erwin Gutić i Nedim Omerović.

Evo kako je selektor Josip Pandža vidio ove dvije utakmice:
- Čelik je mlađa ekipa, ali dvije godine stariji od reprezentativnih kandidata.To je utakmica u kojoj se može tražiti neka komparativna mjera, a utakmica sa Travnikom je duel sa iskusnom ekipom koja je ostvarila plasman u A1 ligu i taj poraz mi ne smeta. Iz poraza se uvijek mogu bolje vidjeti nedostaci. Nama je primarno da procjenimo snagu i kvalitet svakog pojedinca. U narednim danima imamo još tri utakmice i još tri treninga. Poslije toga ćemo imati puno bolju sliku.Naredna utakmica je sutra naveče, a napravit ćemo međusobnu podjelu koja će biti nešto drugačija u odnosu na prvu takvu utakmicu.U četvrtak ćemo ponovo pomiješati timove, a protivnici su isti Čelik i Travnik.Vjerovatno će veći dio igrača koji je igrao protiv Čelika igrati protiv Travnika i obrnuto. Imamo dva sistema igre. Čelik pritišće cijeli teren, dok Travnik igra taktički drugačije, više u reketu, tako da ćemo gledati kako se igrači snalaze u ovako različitim igrama.

Selektor Josip Pandža o uvjetima rada u Kaknju kaže:
- Uvjeti su odlični i ništa nam ne fali. Sve je prilagođeno jakom trenažnom procesu i puni je pogodak što su pripreme u Kaknju.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u