KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Juniori BiH na Balkanskom prvenstvu u Albaniji

23.06.2019. - U periodu od 24.do 28.juna 2019.godine u Tirani(Albanija) će se odigrati Balkansko odbojkaško prvenstvo za juniore. Selektor muške juniorske reprezentacija Bosne i Hercegovine Dalibor Mićić poveo je dvanaest igrača, među kojima su i dvojica iz OK“Kakanj 78“, primač Adin Fazlić i Hasan Hadžić

trenerijunioriSejdin Mustafić i Adin Fazlić juniorski reprezentativci (desno) sa Arminom Fejzovićem igračem Kaknja i Almirom Aganovićem asistentom selektora juniora (lijevo)

Nakon kratkotrajnih priprema, koje su u periodu od 16.do 23.juna 2019.godine održali u Brčkom, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u subotu u ranim jutarnjim satima u glavni grad Albanije Tiranu, gdje će se za pet dana (24.do 28.juni 2019.) odigrati Balkansko prvenstvo.

Pored reprezentacije Bosne i Hercegovine na turniru će učestvovati juniorske reprezentacije Crne Gore, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Rumunije, Srbije i domaćina turnira reprezentacije Albanije.

Selektor naše juniorske reprezentacije Dalibor Mićić za BVA turnir u Tirani na raspolaganju ima dvanaest igrača, među kojima su i dvojica iz OK“Kakanj 78“, primač Adin Fazlić i Hasan Hadžić. Zbog polaganja ispita na fakultetima u Tiranu nisu otputovali tehničar Ivo Ivić iz Domaljevca i primač Edin Mehić, član OK“Kakanj 78“.

Prvi asistent selektora Mićića, Almir Aganović, smatra da je odsustvo Ivića i Mehića veliki hendikep jer se radi o ponajboljima igračima juniorske selekcije.
-Turnir se igra u veoma nezgodnom terminu i jedva smo sastavili ekipu. Imali smo kratkotrajne pripreme u Brčkom i zbog nedostatka protivnika na turnir idemo bez odigrane kontrolne utakmice, što je također hendikep. O protivnicima malo znamo, osim selekcije Srbije koja je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta. Bez obzira na sve okolnosti, mislim da ćemo uspjeti pružiti dobar otpor svim selekcijama i opravdati očekivanja, istakao je Almir Aganović, trener juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dalibor Mićić, selektor muške juniorske odbojkaške reprezentacije BiH za BVA turnir u Tirani na raspolaganju ima ovih 12 odbojkaša: Đorđe Ganilović, Kenan Fejzić, Bakir Hercegovac, Mihajlo Brborić, Matej Ivić, Rastko Kosjerina, Nikola Blagojević, Adin Fazlić, Vedad Abdulahović, Hasan Hadžić, Arman Čirić i Stevo Živković.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u