KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

JU KSC Kakanj- Tri nagrade na festivalu u Konjicu

23.04.2018. - Nakon što je JU KSC Kakanj sa pozorišnom predstavom Škole glume “Čudni događaji u noći muzeja” uzela učešće na Festivalu SDS u Konjicu, osvojene su i tri vrijedne nagrade, dvije za njabelje glumce i jedna za najbolje scenske ekemente

sasaenakonjicDobitnici nagrada festivala u Konjicu

Na šesnaestom festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, koji se tradicionalno održava svakog aprila, predstava Škole glume Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj osvojila je tri nagrede. Ena Sikira je proglašena najboljom glumicom, a Saša Vasiljević je najbolji glumac. Kakanjska predstava „Čudni događaji u noći muzeja“ osvojila je i nagradu za najbolje svenske elemente, koje su uradili štićenici Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Visoko. Ovaj dnevni Centar i JU KSC Kakanj imnaju konstantnu i uspješnu saradnju što je potvrđeno i tokom pripremanja predstave a i ovom nagradom.

Mnogo truda i vremena polaznici i voditelj Škole glume uložili su za pripremanje ove pozorišne predstave koja je predpremijerno predstavljena u Konjicu. Premijera predstave “Čudni događaji u noći muzeja” čiju režiju potpisuje Mirza Bajramović, zakazana je u Kaknju za 27.april tekuće godine sa početkom u 18:00 sati.

“Učešće na 16. FSDS u Konjicu je veliko priznanje Javnoj ustanovi Kulturno-sportski Kakanj. Nagrade koje su osvojili naši mladi glumci i polaznici Škole glume su još jedan dokaz koliko je značajan trening, vježba i dugogodišnji rad sa stručnim voditeljima Škole glume. Najbolja glumica i glumac naše su nove glumačke snage i nada. Također i svi drugi talentovani polaznici Škole glume koji konstantno ulažu veliki trud prilikom stvaranja jedne pozorišne predstave. Moje iskrene čestitke za osvojene nagrade glumcima i za voditelje Škole glume”, naveo je dir. Aldin Šljivo.

Žiri u Konjicu bio je u sastavu: Hamica Nametak, režiser iz Mostara, Maja Zećo, glumica iz Mostara i Dragana Mavrak-Bukvić, glumica iz Nevesinja.

Na prošlogodišnjem Festivalu Srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, predstava JU KSC Kakanj je također osvojila tri nagrade.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u