KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

Jeff Bezos i dalje najbogatiji čovjek na svijetu

02.01.2020. - Bezos, Gates i francuski poslovni magnat Bernard Arnault jedina su trojica milijardera na listi čije neto bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara

jeff-bezos

Osnivač Amazona Jeff Bezos i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu, iako je za godinu dana izgubio 10 milijardi dolara.

Bezos je posljednjeg dana 2019. bio prvi na listi Bloombergovog indeksa milijardera sa bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 115 milijardi dolara.

U stopu ga prati Microsofta Bill Gates, čije bogatstvo iznosi 113 milijardi dolara, prenosi CNN.

Bezos, Gates i francuski poslovni magnat Bernard Arnault jedina su trojica milijardera na listi čije neto bogatstvo prelazi 100 milijardi dolara.

Iako se očekivalo da će Bezos pasti na listi najbogatijih posle razvoda od supruge Mackenzie, koji ga je prilično koštao, to se nije dogodilo. U međuvremenu, ona se našla na 25. mjestu najbogatijih sa bogatstvom od 37 milijardi dolara.

Među prvih deset najbogatijih i dalje su poznata lica: Warren Buffett i Mark Zuckerberg su na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Jedina žena u prvih deset je Julia Flesher Koch, udovica biznismena Davida Kocha, sa bogatstvom koje se procjenjuje na 62 milijarde dolara.

KakanjLive/Izdvojena.ba

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u