KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Izraženo nezadovoljstvo prijemom u Rudnik

19.03.2018. - Nakon što je prijepodne izraažavano nezadovoljstvo, poslije podne se građani i nezadovoljni kandidati prijemom u Rudnik razišli. Ovim povodom oglasio se i općinski načelnik Nermin Mandra

protestiposao
Grupa građana i nezadovoljnih kandidata koji su pozivima posredstvom društvenih mreža u toku dana izražavali nezadovoljstvo povodom izbora kandidata za prijem u radni odnos, na određeno vrijeme od šest mjeseci u kakanjski Rudnik, razišla se u ranim poslijepodnevnim satima.

Okupljanje je počelo nešto prije deset sati zahtjevima da se razgovara ili da se neko od zvaničnika Rudnika obrati okupljenim građanima. Službenici policijske stanice Kakanj su održavali red i smirivali tenziju, a poslije par sati, okupljeni su se razišli.

U međuvremenu na službenoj stranici Općine Kakanj povodom okupljanja nezadovoljnih građana i kandidata obratio se i općinski načelnik Nermin Mandra:
- Sve insinuacije i prozivke u kojima se spominje moje ime oštro odbacujem sa gnušanjem, te obavještavam građane Kaknja da i ja dijelim njihovo nezadovoljstvo spram velikog broja imena koja su se našla na listi primljenih, a koja se na tom spisku nisu mogla naći ni po kojim kriterijima koji definiraju prioritete kod prijema”, saopštio je načelnik Nermin Mandra.

Podsjećamo da je spisak kandidata koji su stekli uvjete o zasnivanju radnog odnosa objavljen u petak 16. Marta. Riječ je o spisku od 118 radnika, od čega je najveći dio planiran za rad u podzemnoj eksploataciji uglja. Konkurs je raspisan 23. novembra prošle godine, a u međuvremenu je obavljen intervju sa svim kandidatima koji su ispunjavali uvjete za poziv na razgovor. Na javni poziv objavljen u dnevnom listu Oslobođenje u Rudnik je stiglo 1618 prijava-koverata.

Prema najnovijim saznanjima za sutra je najavljeno novo okupljanje građana i nezadovoljnih kandidata.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u