KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Izjave trenera i igrača poslije utakmice Kakanj - Široki

17.01.2016. - Razgovarali smo sa akterima košarkaškog derbija koji je pripao Kakanjcima

utakmicasirokiDetalj sa  utakmice Kakanj - Široki

Poslije pobjede košarkaša Kaknja, u derbiju ovog kola prvenstva u BH ligi 12, razgovarali smo sa nekim od aktera ovogh susreta. Trenerima i igračima. U nastavku pročitajte šta su nam rekli o ovoj utakmici treneri Širokog i Kaknja, te igrači Maj Kovačević, Željko Palvra i Nebojša Maksimović.

 

trenersirokiTrener Širokog Damir Vujnović:
Imamo mladu ekipu fali nam iskustvo

- Mogli smo više. U samom startu utakmice igrači Kakanja su uložili više energije.U pojedinim trenucima mi smo se pokušavali vratiti međutim nismo uspjeli.Zaslužena pobjeda Kaknja.Cijelu utakmicu su vodili.Nismo iskoristili nijednu situacija iz koje smo se mogli vratiti u utakmicu.Šta je tu je. Imamo ove godine mlađu ekipu i u ključnim momentima nam fali iskustvo.To su periodi kada utakmicu treba prelomiti ili se vratiti u igru.Čestitam Kaknju na pobjedi.

pandzaTrener Kaknja Josip Pandža:
Bilo bi teže da nije ovakve publike

- Mi smo kontrolisali cijeli tok utakmice. Stalno smo imali prednost koja je u nekim momentima iznosila, čini mi se i do 15 poena razlike.To pokazuje da je naša pobjeda zaslužena i da nije slučajna.Ova pobjeda bila bi puno teža da nije ove publike, da nije ova dvorana ovako popunjena.Moji igrači su zaslužili ovakvu publiku. Spojia se igra sa publikom, zajednička velika borbenost i na terenu i na parketu.Na kraju smo slavili. Čestitam svojim igračima na pobjedi iako smo puno desetkovani ozljedama.Uspjeli smo pobjediti zahvaljujući publici i velikom srcu.

siroko_majMaj Kovačević, igrač Širokog na ovoj fotografiji broj 20, postigao 16 poena:
Otvorili smo puno pogrešnih šuteva

- Bio sam motivisan zato što se igralo protiv jake ekipe - ekipe Kaknja.Mi smo svoj ritam izgubili u prvom dijelu utakmice, u prvom poluvremenu. Otvorili smo puno pogrešnih šuteva što je domaćinima otvorilo bolju realizaciju, puno pogođenih šuteva.Ovo je nevjerovatno tvrda utakmica. Čestitam domaćoj ekipi koja je uzela ovu pobjedu.

palavraadibŽeljko Palavra, igrač Kaknja, postigao 20 poena:
Ovo je “luda” ekipa - stvarno nismo normalni

- Zdravstveno nisam najspremniji ali da nisam mogao igrati, vjerovatno ne bih ni igrao. Hvala treneru što me oslobodio treninga, a onda me ubacio u tim. Moglo je ispasti i naopako, da upropastim utakmicu, ipak pomogao sam koliko sam mogao. Ovo je jedna “luda” ekipa. Stvarno nismo normalni. Do četvrtaka nije bilo treninga jer su pored mene van stroja bili: Boljkovac, Tomić, Buza, Maksimović se tek vraćao, i zaista je bez pola ekipe bilo besmisleno trenirati. Tako je to, okupimo se u četvrtak, a u subotu pobjedimo Široki. Istina, ova publika nas je gurala kada smo gubili snagu i kada smo ostajali bez snage. U tim trenucima na terenu igrali smo na njihov pogon. Igrali smo njihovom snagom.Puno im hvala.

nebojsaadibNebojša Maksimović, igrač Kaknja povratnik poslije povrede:
Slavili smo uz pomoć publike

- Bila je ovo tvrda utakmica od samog početka.Prvu četvrtinu smo lako otvorili i pogodili dosta šuteva. Na kraju se to malo steglo ali uz pomoć ove publike na kraju smo slavili, mislim zasluženo. Radi ove publike meni nije teško dolaziti na treninge u Kakanj, mada sam iz Doboja. Istina činim to iz Viteza, gdje živim. Tamo smo zajedno pa vozarimo, Palavra, Dedić i ja, dolazimo zajedno.Što se tiče zdravlja, nisam igrao još od utakmice sa Zrinjskim, ali sam presjedio na klupi pa se osjećam i kao da sam igrao. Presrećan sam što sam se vratio mada još uvijek nisam stopostotno ozdravio.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u