KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Izjave poslije pobjede nad Slobodom

31.01.2016. - Poslije utakmice razgovarali smo sa trenerima, centrom Kaknja Tomićem, donedavnim kapitenom ove ekipe Hadžićem i trenerom Sparsa Bajramovićem

boljkovac-loptaSa utakmice Kakanj-Sloboda, sa loptom Pavle Boljkovac

Košarkaši Kaknja su dobili još jednu bitku koja ih ostavlja na vrhu prvenstvene tablice. Očekivalo se da će Sloboda pružiti jači otpor, međutim utisak je da se do ove pobjede došlo lakše od očekivanja. Poslije utakmice o viđenom na ternu razgovarali smo sa trenerima, Borisom Džidićem i Josipom Pandžom i sa Obradom Tomićem, centrom Kaknja koji se vratio poslije saniranja povrede nakon 45 dana pauze. Utakmicu je komentarisao i Mensur Bajramović, trener Sparsa. Htjeli smo čuti i kako je iz publike ovu utakmicu ali i dosadašnji tok prvenstva vidio donedavno aktivni igrač i kapiten ekipe Kaknja Dženan Hadžić.

pandza_trenerkakanjaJosip Pandža, igrače motiviše publika i prvo mjesto na tabeli

Uoči utakmice trener Kaknja je imao problema sa održavanjem redovnih treninga jer nije mogao računati na veći broj igrača iz zdravstvenih razloga. Pitali smo Josipa Pandžu, kako su igrači i pored tako nepovoljnog zdravstvenog biltena igrali u jakom ritmu, veoma brzo, nije se osjetilo da se tokom sedmice treniralo smanjenim intenzitetom. Šta igrače motiviše?

- Motiviše ih ova publika. Motiviše ih prvo mjesto.Pored zdravstvenih problema stisli su zube i pokazali vrhunsku energiju. Ovdje je lako dati 150 posto snage jer publika nas nosi. Bila je teška utakmica, sa obe strane šuterski slaba. Imali smo i malo sreće jer je Sloboda stvarno puno toga promašila i sa slobodnih bacanja i šuteva za tri poena.Sloboda je pojedinačno vrlo dobro, vrhunski složen tim. Došli su nam u nezgodnom trenutku. Moji momci su dali veliki dio seba za ovu pobjedu i čestitam im, rekao je Pandža.

boris_dzidicBoris Džidić, ovo nam je peta utakmica u 13 dana

Sa druge strane evo šta o utakmici kaže Boris Džidić, trener Slobode. Konstatovali smo da nisu pružili koliko se očekivalo:
- Vjerujte mi Sloboda je večeras odigrala veoma očekivano. Ovo je peta utakmica u 13 dana uz četiri povrjeđena igrača i u krajnjoj liniji igramo protiv dobre ekipe - prve na tabeli. Praktično očekivao sam ovakvu utakmicu mada smo se trudili i borili do kraja. Rezultat je sasvim realan. Čestitam ekipi Kaknja, od srca joj želim puno uspjeha u Ligi 6. Sve ljude okupljene u Košarkaškom klubu Kakanj smatram svojim velikim sportskim prijateljima.

mensur_bajramovicMensur Bajramović, nije lako igrati protiv Kaknja

Utakmicu Kakanj-Sloboda gladao je i Mensur Bajramović, trener SPARS-a, ekipe koja već u srijedu gostuje u Kaknju i to u KUP utakmici. Pitali smo, kako je vidio večerašnji duel:
- Slobodi večeras nedostaje par igrača, nekoliko nije u potpunosti spremno, međutim bez obzira na to nije lako igrati protiv Kaknja. U dosadašnjem dijelu prvenstva košarkaši Kaknja su pokazali da mogu svaku ekipu pobjediti, uspjeli su namučiti svaku ekipe i ni za koga nisu lagan protivnik, rekao je Bajramović.

obrad_tomicObrad Tomić, maksimalno ga bodre i ekipa i publika

Ulazak Obrada Tomića, centra Kaknja na teren publika je pozdravila sa oduševljenjem, jakim i dugotrjanim aplauzom. Obrad je pozdravio podizanjem ruke, zaigrao i prije kraja napustio teren, jer je borbenošću zaradio pet ličnih. Evo šta nam je o povratku poslije povrede rekao:
- Vratio sam se poslije dugo vremena. Počeo sam trenirati prije tri-četiri dana. Noge su mi jako teške. Upala je trajala 45 dana u kojima nisam trenirao. Ako Bog da, evo vraćam se, a svi me u ekipi bodre maksimalno.Što se tiče publike ne znam kako da im se zahvalim na onako lijepom prijemu prilikom ulaska na teren. Lijepo se čovjek osjeća poslije pauze od mjesec ipo dana, posebno nakon dočeka onako jakim i iskrenim aplauzom ove predivne publike.

Dzenan-hadzicDženan Hadžić, rezultati Kaknja nisu iznenađenje, dolaze poslije deset godina kontinuiranog rada

Nije prošlo puno vremena kako je Dženan Hadžić, prestao sa aktivnim igranjem za prvi tim košarkaša Kaknja. Tražili smo da nam komentariše prvu poziciju njegovih kolega na prvenstvenoj tabeli i večerašnji duel sa Slobodom:
- Nije ova ekipa sasvim slučajno na prvom mjestu.U Klubu se predano i posvećeno u kontinuitetu radi već desetak godina i ovo je rezultat takvog pristupa.Naravno da je dolazak Josipa Pandže dosta toga unaprijedio, posebno u igri i kada se sve to analizira onda rezultat nije iznenenađenje, a to znači i ovo prvo mjesto.Napustio sam aktivno igranje iz privatnih razloga, sada sam tu u nekoj drugoj ulozi i znam da su ovi momci i ljudi u Klubu jedan timski kolektiv, dišu svi za jednog.S obzirom da je Sloboda u Kakanj stigla hendikepirana pobjeda se očekivala što se videjlo od samog početaka. Konstantna prednost od desetak razlike uz fizičku spremnost koju ima Kakanj i na kraju pobjeda, također nisu iznenenađenje.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u