KakanjLive | Nedjelja, 20.09.2020. godine

Izbor sportiste ZDK u znaku Kaknja i Kakanjaca

03.03.2016. - Bilo da su dobijali ili dijelili priznanja, izbor sportiste Zeničko-dobojskog kantona protekao u znaku Kaknja i Kakanjaca

Na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici večeras je prodefilovao veliki broj sportista, sportskih radnika, predstavnika vlasti, privatnih poduzetnika i menadžera državnih kompanija. U tom vedrom, šampionskom raspoloženju posebno mjesto pripalo je sportistima i sportskim radnicima iz Kaknja. Svečanost je počela obraćanjem Premijera Kantona Miralem Galijaševića i direktora za izbor sportiste Sajte Ćehovića. Još je govorio i kantonalni ministar za obrazovanje nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović.

Dodjela nagrada počela je priznanjem za Kakanjce i tako završila. Tradicionalna u ovom kantonalnom izboru nagrade se počnu dijeliti prvo sportistima sa invaliditetom. Tako je prvo uručeno priznanje stiglo u ruke Hajrudina Zekića, sekretara OKI Kakanj 92, i to kao najboljem sportskom radniku u sportu za lica sa invaliditetom. Naredni Kakanjac na sceni izbora sportiste, bio je Sulejman Demir - Čađo. Nagradu za životno djelo uručio mu je direktor Termoelektrane Kakanj, Enver Merdić.

Tehnički direktor Tvornice cementa, Izudin Neimarlija, dodjelio je priznanja najboljim juniorima, a među njima kao najbolji našao se naš Ahmed Krnjić. Irfan Hasagić, Kakanjac na čelu Sportskog saveza Ze-do kantona, dodjelio je tri priznanja za razvoj školskog sporta.

Senioriski Košarkaški klub Kakanj, svrstan je u red najboljih kantonalnih klubova, a ova klupska priznanja dodjelio je direktor Rudnika Kakanj, Kasim Alajbegović.

Dvostruko priznaje pripalo je Mensuru Mušiji. Pored nagrade koja ga je svrstala u grupu najboljih sportskih radnika, dobio je i priznanje Zlatni prijatelj sporta.

I Mevludin Delibašić, dva puta je izlazio na scenu Bosanskog narodnog pozorišta. Prvi puta da primi priznanje za Košarkaški klub, a drugi puta da primi nagradu kao Zlatni prijatelj sporta. Ukupno su dodjeljena tri ova praznanja, a treći “zlatni” bio je Suad Kaknjo iz Atletskog kluba Zenica.

Posebno je pozdravljen, dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom, kao najbolji trener Josip Pandža, trener košarkaša Kaknja, a priznanje mu je dodjeljeno kao selektoru košarkaške kadetske reprezentacije. Pandži je uručeno i specijalno priznanje, a to je učinio potpredsjednik Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak.

Na sceni, u grupi najboljih seniora pojavio se i najbolji sportista Kaknja za prošlu godinu, kuglaš Amar Alagić. A titulu najboljeg seniora sasvim zasluženo ponio je Amel Tuka. Izgovorivši riječi zahvalnosti za ljude i organizacije koji su pratili i podržavali njegov sportski uspjeh, zahvalio se i načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri. Njegova kolegica iz zeničkog atletskog kluba, Kanita Bilić proglašena je za najbolju sportistkinju-seniorku.

I ovaj izbor odrađen je u organizaciji novinsko izdavačkog i prometnog preduzeća Naša riječ. Manifestaciju je podržala Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Zlatni sponzor manifestacije bio je Mirsad Čizmo, RM-LH d.o.o Zenica.Zahvalnica kao srebreni sponzor manifestacija uručena je Tvornici cementa Kakanj.

Ovdje se ne završava priča o ljudima iz Kaknja, okupljenim oko izbora sportsite. Tu su još novinar NTV IC Kakanj, Dženan Hasagić, koji je predsjedavao žirijem za izbor sportiste, a predsjednik sportskog saveza Općine Kakanj Samir Lušija bio je član Organizacionog odbora.

U zabavnom dijelu manifestacije nastupili su učenici i profesori Muzičke škole iz Zenice i Adis Škaljo. Pjevajući pjesmu Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac, u završnom dijelu manifestacije, pred izbor sportiste seniora, Amela Tuke, pjesmu je završio pjevajući: Tako vam je ljudi moji kad trči Bosanac...

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u