KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Izabrano novo rukovodstvo KK Kakanj

25.05.2018. - Predsjednik Upravnog odbora Kluba je Nedžad Rožajac. Ove dužnosti je razrješen Mevludin Delibašić. Izmjenom Statuta uvedena i potpredsjednička dužnost na koju je izabran Samir Lušija. Za predsjednicu Skupštine izabrana je Alma Zaimović, a razrješen je Ibrahim Fazlić

Skupština Košarkaškog kluba Kakanj održana je u Maloj Sali Doma kulture i od 30 članova Skupštine prisustvovalo joj je 23. Na dnevnom redu se našlo devet tački. Između ostaloga redovni izvještaji o radu i finansijski izvještaji za sezone 2016/2017 i 2017/2018. Izvještaje je podnio dosadašnji predsjednik Kluba Mevludin Delibašić, a Skupština ih je jednoglasno prihvatila.

U sadržaju izvještaja pored rada i rezultata seniorske ekipe navedene su i činjenice o radu omladinskih selekcija. Istaknuti su ostvareni rezultati. U obe sezone seniori su igrali završnicu prvenstva Ligu 6, a ove godine i završnicu Kupa koju je organizirao Klub i u kojem je izboreno finale sa Igokeom u kojem su košarkaši Kakanja odigrali ravnopravno samo u prvom poluvremenu, piše u Izvještaju. Posebno je istaknuto zadovoljstvo radom i rezultatima omladinskih selekcija. U Klubu rade četiri trenera i svaki vodi po jednu seklekciju. Sve mlade selekcije igraju Ligu mladih Ze-do kantona. Pioniri su u ovom rangu postigli najbolji rezultat, osvojili prvo mjesto. U kvalifikacijama za državnog prvaka pobjedili su KK Mostar i KK Koš iz Sarajeva. Završnica za prvaka igra se početkom idućeg mjeseca. Juniori su u ovoj sezoni osvojili kengur kup, dok su kadeti rezultatski podbacili radi povreda igrača. Predpioniri su najmlađa ekipa u Ligi, puno mlađi od predpionira ostalih timova tako da je osvajanje sedmog mjesta u prvenstvu njihov krajnji domet. Sve su ovo podaci iz navedenih izvještaja koje je Skupština prihvatila jednoglasno.

Odgovorno finansijsko poslovanje

Finansijski izvještaji za dvije posljednje sezone takođeer su usvojeni jednoglasno, ali je naglašeno da su u dostavljenim dokumentima navedeni samo prihodi koji su uplaćeni na račun kluba, a oni iznose 223 hiljade KM u 2016. i 244 hiljade KM U 2017. godini. Istaknuto je da su ostvareni i troškovi koje su sponzori uplaćivali direktno za robe i usluge koje su bile neophodne Klubu. Ono što je posebno pohvaljeno, na ovoj Skupštini, je činjenica da su u obe razmatrane sezone, kao i u svim sezonama prije, sve obaveze koje je Klub napravio prema igračima, trenerima i dobavljačima u potpunosti izmirene, što je jedna od vrijednost klupskog upravljanja po kojem se u sportskim krugovima posebno prepoznaje i ističe za KK Kakanj. Za narednu sezonu već je dogovoreno ili potpisano oko 200 hiljada KM sponzorskih sredstava, također je rečeno tokom razmatranja finansijskih izvještaja.

Razrješenja i imenovanja

Nakon što su delegati Skupštine prihvatili izmjene i dopune Statuta Kluba prema kojima se broj delegata Skupština sa 30 smanjuje na 15, a broj članova Upravnog odbora povećava sa devet na 13, i uvodi mjesto potpredsjednika, pristupilo se imenovanju i razrješavanju Upravnog odbora. Članstva u Upravnom odboru su razrješeni: Mevludin Delibašić, Fikret Škaljo, Midhat Sikira, Emir Delibašić i Bakir Spahić. Sa mjesta predjednika Skupštine dužnosti je razriješen Ibrahim Fazlić, a izabrana je Alma Zaimović. 
Upravni odbor Košarkaškog kluba Kakanj broji 13 članova: Izudin Neimarlija, Iso Zaimović, Mensur Muftić, Midhat Hodžić, Samir Lušija, Mahir Sikira, Alen Josipović, Kenan Kadić, Nedžad Rožajac, Ammar Herceglija, Dinko Alešević, Igor Andrijević i Dženan Hadžić.Predsjednik Upravnog odbora je Nedžad Rožajac, a potpredsjednik  je Samir Lušija.

mevleskupstina

Mevludin Delibašić i šesnaest godina

Tokom Skupštine govorili su, komentarisali ili postavljali pitanja Suad Spahić, Izudin Neimarlija, Iso Zaimović i Nermin Mandra. Posebno je, o radu u Klubu govorio Mevludin Delibašić, jer je sa mjesta prvog čovjeka Kluba odstupio poslije 16 godina. Prisjetio se početaka u obnavljanju Kluba 2002. godine i svih uspjeha i neuspjeha. Istakao, da je kroz mlađe selekcije prošlo više od 700 djece. Između ostaloga Delibašić je rekao i ovo:
- Kroz sve ove godine bilo je puno ljudi (od 2002. op.a.) firmi i institucija koje su zaslužne za rad Kluba na zdravim osnovama. Svima njima se želim iskreno zahvaliti. Ako bih sada sve počeo nabrajati sigurno bih neke izostavio. Zato sam odlučio da pomenem samo one koji su sve ove sezone uz Klub ili većinu od ovih šesnaest sezona. To su gospoda Iso Zaimović, Izudin Neimarlija, Nermin Mandra, Ibrahim Fazlić, Midhat Hodžić, Fikret dr. Škaljo, Igor Andrijević, Samir Lušija i gospođa Zagorka Gasal. Zatim Općina Kakanj i Ze – do kanton i firme Trgošped, Tvornica cementa, BH Telecom, RMU Kakanj, Zaimović, Plama Pur BH, koja je nastavila gdje su stalI Delibašić Poliuretani, potom AB Petrol, Edig, Taverna ES i DSM Trade. U ovih 16 godina bilo je puno lijepih trenutaka, velikih pobjeda, veselja. Bilo je i poraza, nespavanja nakon njih, ispadanja iz lige. Sve je to sastavni dio sporta i života. Ostvarili smo mnoge pobjede na terenu ali mislim
da je najveća pobjeda ostvarena kroz angažovanje naše djece u sportu. Djece kojoj smo pomogli da stasaju kao mentalno i fizički zdravi momci. Oni će sutra voditi ovu lokalnu zajednicu. Neki od njih danas sjede sa nama, a srce mi je puno ponosa kad ih vidim. Danas će neki od njih preuzeti vođenje ovog Kluba i nastaviti gdje smo mi stali. Još jednom se zahvaljujem svima koji su nam u ovih šesnaest godina bili podrška: materijalna, moralna i finansijska. Posebno se zahvaljujem našim navijačima. Navijačima koji su nas pratili, ne samo u Kaknju već i na gostovanjima.

mandraskupstina

Sačuvati najbolju sportsku priču

Općinski načelnik Nermina Mandra se obratio Skupštini riječima:
- Košarkaški klub Kakanj je sasvim sigurno najbolja kakanjska sportska priča. Ovom konstatacijom ne želim umanjiti rezultate i rad drugih klubova. Naša je obaveza da tu sportsku priču sačuvamo i da pravimo što bolje uslove za rad, treninge, za igrače i trenere. Treba ukazati na značaj i doprinos mnogih, a posebno Mevludina Delibašića koji je16 godina bio mozak i srce Kluba. I dalje će biti podrška i uzdanica Klubu i novom rukovodstvu. Ako bi se distancirao bio bi to gubitak. Općina će i dalje nastaviti sa podrškom na dosadašnjem, možda i na većem nivou. Od velikog značaja i podrška klupskom radu je izgradnja nove dvorane.Imali smo rad po školskim salama, tešku borbu za termine, to će sa novom dvoranom biti potpuno drugačije.Mnogo je uloženo u rad sa mladima. Iza mlađih selekcija su stalna takmičenja. To je jedna posebna firma. Stalna putovanja, igranje utakmica, treninzi. I mlađe selekcije i seniori Košrkaškog kluba su napravili puno na promociji Kaknja i na tome vam hvala, završio je općinski načelnik obraćanje Skupštini.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u