KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Izabran novi Upravni odbor RK Kakanj

29.12.2016. - Na drugoj sjednici Skupštine Rukometnog kluba, na prijedlog mandatara Džemala Bećirhodžića, izabran je novi Uprvani odbor od devet članova, čiji mandat traje naredne četiri godine

dzemalbecirhodzic

Samo dvadesetjedan dan nakon održavanja izvještajno /izborne Skupštine , održana je druga sjednica na kojoj je predsjednik Upravnog odbora Džemal Bećirhodić u svojstvu mandatara predložio članove novog Upravnog odbora. Jednoglasnom odlukom za članove Upravnog odbora RK Kakanj imenovani su: Džemal Bećirhodžić, predsjednik, Semir Berbić, potpredsjednik, Emir Ibrahimspahić, Mahira Softić, Fikret Kurtović, Alen Josipović, Adem Gačić, Suad Čeliković i Amir Hadrović. Mandat članova Upravnog odbora je (4) godine. Prethodno je donesena odluka o razrješenju Predsjedništva Udruženja Rukometnog kluba „Kakanj“ iz čijeg sastava nije u novi Upravni odbor izabran ni jedan član čime je izvršena potpuna promjena rukovodnog kadra kluba. Za sekretara Skupštine kluba na mandat od četiri godine imenovan je Safet Zaimović.

Delegati Skupštine jednoglasno su donijeli odluke o usvajanju Izvještaja o radu i financijskom poslovanju kluba za 2016.godinu, usvajanju Statuta kluba i Poslovnika o radu Skupštine Rukometnog kluba.

Poslovnu 2016.godinu Rukometni klub Kakanj završio je s neizmirenim obavezama od 10.950,00 KM, od čega je najveći dug prema igračima (8.020,oo), zatim 2.930 ostalim licima.

Prema riječima predsjednika kluba Džemala Bećirhodžića, jedan dio dugovanja igračima bit će isplaćen u četvrtak 29.12.2016.godine, kada će biti organiziran zajednički ručak igrača i članova Upravnog odbora, a preostali do početka priprema za proljetnu sezonu, u koju klub ulazi s ambicijama da zadrži prvo mjesto i izbori ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u